Bedrijvenrally: 800 leerlingen proeven van beroepen

Op 27 oktober 2017, over deze onderwerpen: Onderwijs, Welzijn, Werk
Bedrijvenrally brengt 800 kinderen naar 50-tal bedrijven

Op dinsdag 24 en donderdag 26 oktober lieten Stad Kortrijk en partners alle kinderen van het 6de leerjaar van scholen uit Groot-Kortrijk kennismaken met verschillende beroepen op de werkvloer.

Bedrijven en organisaties uit de regio Kortrijk zetten hun deuren open en ontvangen samen zo'n 800 kinderen. Het is een netoverschrijdend project waarbij leerlingen 6de leerjaar uit alle Kortrijkse basisscholen deelnemen, ondersteund door alle scholen secundair en hoger onderwijs uit Kortrijk.

Stad Kortrijk organiseert samen met meerdere partners al een geruime tijd acties waarmee zoveel mogelijk kinderen en jongeren in een juist traject richting onderwijs en arbeidsmarkt kunnen stappen. De acties Beroependorp en Bedrijvenrally zijn hier een concreet voorbeeld van.

Leerlingen derde graad

De jongeren van de 3de graad, hun leerkrachten en hun ouders doorlopen in dit traject gedurende twee schooljaren verschillende acties om hun talenten te verkennen, beroepen te leren kennen en zicht te krijgen op de mogelijkheden in het secundair onderwijs. Het doel is om voor elk kind de gepaste studiekeuze te vinden. En om elk kind later met de juiste bagage te laten vertrekken richting de arbeidsmarkt.

Partners Bedrijvenrally

Zonder partners kan de stad geen Bedrijvenrally realiseren. Er werd een vlotte samenwerking opgezet met verschillende partners: Beroepenhuis vzw, VOKA West-Vlaanderen, UNIZO West-Vlaanderen, RTC West-Vlaanderen, Resoc Zuid-West Vlaanderen. Alle lagere scholen van Groot-Kortrijk en ook beide CLB’s zijn bij deze actie actief betrokken, met de gewaardeerde steun van de provincie West-Vlaanderen.

WOW

De bedrijvenrally is een unieke samenwerking tussen bedrijven en en het Kortrijkse onderwijs (netoverschrijdend basis, secundair en hoger), een inititiatief vanuit het beleidsoverschrijdende WOW (Werk + Onderwijs + Welzijn) en wordt volop ondersteund door de bevoegde schepenen Kelly Detavernier en Rudolf Scherpereel.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is