Stad investeert meer dan 900.000 euro in nieuwe buitenkleedkamers op de sportsite Lange Munte

Op 26 april 2017, over deze onderwerpen: Sport
Sportcampus Lange Munte

Maandag 24 april 2017 gaf het college het startschot voor het realiseren van nieuwe buitenkleedruimtes op de sportcampus Lange Munte.

Deze eerste goedgekeurde fase behelst het uitschrijven van de kandidatuurstelling voor de opdracht. De opdracht van de kandidaat-ontwerper bestaat erin een ontwerp te realiseren dat voldoet aan de noden van de gebruikers van de buitensportterreinen. Het ontwerp moet rekening houden met de wensen van vandaag maar moet ook een visie bevatten voor de toekomst van de site, de mogelijke uitbreidingen en de bestaande architectuur. De opdracht omvat de volledige studieopdracht van architectuur, stabiliteit en technieken met leiding, coördinatie en toezicht op de werken.

In navolging van de grote recente investeringen (met name de aanleg van twee polyvalente kunstgrasvelden en nieuwe hoogwaardige parketvloeren) is de komst van deze nieuwe buitenkleedkamers een nieuwe logische stap in het uitbouwen en versterken van de topsportsite.

Er werd niet over één nacht ijs gegaan. Het voorbereidende denkwerk is af maar dit is het resultaat van intense voorbereidingen. Het langverwachte project wordt nu concreet met het finaal ter beschikking stellen van de nodige budgetten en als vervolg daarvan het aanstellen van een architect.

An Vandersteene, schepen van sport: "Ik ben uiteraard blij maar ook trots dat we nog deze legislatuur het startschot geven van de nieuwe buitenkleedkamers, een investering van meer dan 900.000 euro. Vanaf dag één heb ik deze realisatie sterk bepleit want de huidige ‘tijdelijke’ situatie werd stilaan onhoudbaar. Bovendien kadert deze investering in onze toekomstvisie op voetbal én op het verder uitbouwen van SCLM als hét epicentrum van de topsport in de stad. Ik dank alvast mijn collega’s voor hun medewerking. De investeringen in de sportcampus Lange Munte en de realisatie van het nieuwe zwembad zijn twee pareltjes die Kortrijk als dé sportstad in de regio bevestigen."

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is