Symbolische 1ste steenlegging van nieuw zwemcomplex

Op 23 oktober 2017, over deze onderwerpen: Sport
Eerste steenlegging van het nieuwe zwemcomplex

Op zaterdag 21 oktober legde sportschepen An Vandersteene samen met haar collega's de symbolische eerste steen van het nieuwe zwemcomplex op Kortrijk Weide. Hiermee luidt ze een nieuw sportief tijdperk in voor alle Kortrijkzanen.

Met de eerste steenlegging van het nieuwe regionaal sport- en recreatiecentrum geeft ze het startsein voor de bouw van een Olympisch topsportbad, de langste wildwaterbaan van het land (160 meter), verschillende glijbanen, een golfslagbad, 3 kinderbaden, warme lagune en wellness.

PPS

Het project kadert in een publiek-private samenwerking met de Stad Kortrijk, Sport Vlaanderen en private partner S&R. Het nieuwe zwemparadijs komt op de site Kortrijk Weide. Het nieuw stadsdeel is volop in ontwikkeling. Op de site is er ook plaats voor een evenementenhal, Urban Sportspark, ecologisch park, co-creatiecentrum, evenementenplein en volwassenonderwijs.

Zwemplezier voor alle niveaus en leeftijden

Het sportcomplex bevat een Olympisch topsportbad van 50 meter met een twee beweegbare bodems. Het bad kan 3 verschillende dieptes op hetzelfde moment aanbieden, ideaal voor zowel beginnende als gevorderde zwemmers. Innovaties als een AngelEye-drenkelingen-detectiesysteem, onderwatervensters voor video-opnames en een opwarmbad van 30 graden maken van dit zwembad een unicum in de topsportwereld. Het wordt er ongetwijfeld heerlijk sporten, ongeacht het zwemniveau of de leeftijd.

Vakantie dicht bij huis

Kortrijk Weide staat garant voor een geweldige vakantiebeleving dicht bij huis. De wildwaterbaan van 160 meter is de langste van België. Ook de bandenglijbaan en de spectaculaire raceglijbaan zullen, net als het golfslagbad, ongetwijfeld voor heel wat kriebels in de buik van jong en oud zorgen. De kers op de taart is het buitenbad dat het hele jaar door open is. Voor de allerkleinste wateravonturiers worden maar liefst 3 kinderbaden met allerlei interactieve speeltoestellen voorzien. Onthaasten kan dan dan weer perfect in de warme lagune, sauna of stoombad of bij een lekker hapje of drankje in het Rest- eau-café met 3 terrassen, waaronder een zomerbar aan het buitenbad en een groot terras met een prachtig zicht op het ecologisch stadspark.

Trekpleister voor jong en oud

S&R Kortrijk vormt na Overpelt-Neerpelt, Lier, Mons, Gent, Beveren, Brugge en binnenkort Zwevegem het nieuwste sport- en recreatiecentrum van S&R Group, het paradepaardje van de groep. Door de inplanting naast de nieuwe fuifzaal tussen het evenementenplein en het ecologisch stadspark belooft het een locatie te worden waar zowel jong als minder jong zullen genieten van heel wat sport- en recreatief plezier!

Stand van zaken

De werkzaamheden zijn in het voorjaar van 2017 gestart met het bouwrijp maken van de grond. De eigenlijke bouwwerken gingen half mei 2017 van start. Na 5 maanden zijn ondertussen alle funderingen, de keldervloerplaten en de ingewerkte kanalen voor de verschillende zwembadbu ers van de kelderverdiepingen klaar. Op dit moment is men bezig met de opbouw van de verschillende kelderwanden en bu erbaden op het kelderniveau. De zwembadkuip van het 50 meter bad is quasi helemaal zichtbaar. Binnenkort start men met de muren in de kleedkamerruimtes.

An Vandersteene, schepen van Sport: “Dit zwemcomplex past perfect binnen onze visie op sport en bewegen. We willen iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of achtergrond aan het sporten en bewegen brengen, zowel competitief als recreatief. Om dit te bereiken moet je vandaag op veel meer inzetten dan op het puur sportieve maar ook extra-sportieve aspecten combineren zoals ontmoeten, ontspannen, beleven, netwerken en leren. Precies wat we hier op Kortrijk Weide realiseren. En precies één van de vele bevestigde troeven waarmee we de erkenning van Europese Sportstad in 2018 hebben binnengehaald.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is