Laat geen vaccins verloren gaan

Op 8 maart 2021, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Welzijn

Laat geen vaccins verloren gaan. Dat is de duidelijke boodschap die Philippe Dejaegher brengt op de gemeenteraad van maart 2021. Hij pleit voor het aanleggen van slimme lijsten van mensen die snel beschikbaar zijn om eventuele overschotten van vaccins in te dienen. 

Met de snelle opbouw van Vaxpo, het samenstellen van een professioneel team en het vinden van heel wat bereidwillige vrijwilligers heeft Kortrijk bewezen dat het klaar is voor dé opdracht van het jaar. Iedereen vaccineren wordt onze sleutel tot vrijheid. Philippe Dejaegher, fractieleider van N-VA Kortrijk, wil nog een stap verder gaan.

Philippe Dejaegher: “Laat ons bewijzen dat Kortrijk terecht de titel van Beste Stad van Vlaanderen mag dragen. We moeten vermijden dat er vaccins verloren gaan en hebben daarom, bovenop de prioriteitenlijst van Vlaanderen, nood aan een slimme lijst van mensen die onmiddellijk gecontacteerd kunnen worden als blijkt dat er overschotten zouden zijn. Elke dag eindigen zonder overschotten moet de doelstelling zijn. ”

Daarnaast hamert Philippe Dejaegher, professioneel actief als cardioloog, ook op een hogere sensibilisering. 

Philippe Dejaegher: “We moeten nog veel meer gaan inzetten op bewustwording en slimme samenwerkingen aangaan met bijvoorbeeld Agentschap Wegen en Verkeer om ook langs de wegen sensibiliseringscampagnes op poten te zetten. Het doel ligt op een vaccinatieratio van 70%, maar laat ons in Kortrijk bewijzen dat we nog beter kunnen. Zoveel mogelijk mensen moeten zich laten vaccineren. Het is een essentiële stap om onze vrijheid terug te winnen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is