Sinksen 2023 gaat terug naar The Far West!

Op 28 april 2023, over deze onderwerpen: Evenementen

“Als schepen van evenementen proberen we jaarlijks van sinksen hét stadsfeest te maken voor elke Kortrijkzaan! Een stadsfeest voor jong en oud, vol cultuur, beleving en feestgedruis. Daarom programmeren we samen met externe organisatoren en onze teams een goeie mix van plezier.” – Kelly Detavernier, schepen van evenementen

 

Dit jaar vieren we de 49ste Sinksenfeesten. Het zit in het DNA van de Kortrijkzanen om tijdens het pinksterweekend volop te genieten van muziek, cultuur, straatanimatie en de langste rommelmarkt van Kortrijk te organiseren. Ook dit jaar keert Sinksen terug met een onvergetelijke editie, geïnspireerd door 'The Far West': vernieuwend, verrassend en met een gevarieerde mix van cultuur, muziek, straattheater, feest en nog meer activiteiten voor kinderen. En natuurlijk mag Lucky Luke niet ontbreken in deze feestelijke aangelegenheid!

 

In 2023 zou tekenaar en bedenker Maurice De Bevere, beter bekend als Morris, zijn 100e verjaardag vieren. Dit is de perfecte gelegenheid om Lucky Luke een belangrijke rol te geven op Sinksen! Er zal een spannend Lucky Luke stads spel plaatsvinden en er zal worden samengewerkt met de Dutch Lucky Luke, die voor talrijke optredens zal zorgen. Je zal Lucky Luke door de hele stad zien opduiken.


“De Kortrijkzanen zijn er grji vo! Vorig jaar klokten we met de open call voor sinksen af op 101 inzendingen, dit jaar waren dat ruim 130 inzendingen! Samen met een 50-tal organisatoren en met tal van straatanimatie voorzien we een Far West editie om nooit te vergeten. Feesten kan op 30 locaties, met dit jaar opnieuw het Begijnhofpark en een volledig ingekleed Schouwburgplein om U tegen te zeggen. De langste toog van Sinksen vind je dit jaar in het straatje. We investeerden dit jaar meer in kwaliteitsvolle straatanimatie en dat zal je kunnen proeven. Yeehaw!” – Kelly Detavernier, schepen van evenementen

 

Het volledige programma is terug te vinden op www.sinksen.be . Daar vind je ook altijd de meest recente programmatie. Aan feestgedruis geen tekort! Daarvoor kan je terecht op het Nelson Mandelaplein, aan de cafés van Vagant, Balthazar en op de Grote Kring en in het straatje kan je aanschuiven aan de langste toog van Sinksen! De Grote Markt vormt het centrale plein voor onze straatanimatie, het Schouwburgplein wordt omgetoverd tot een heus cowboydorp.

 

Voor de kinderen heel wat wils op de Kids Village van Rotary en in het Begijnhofpark vind je de Kids Saloon & speeldorp waar een fantastisch prairiedorp zich onthult. Wie sportief wil zijn kan terecht op de Sinksenloop of de Sinksenregatta, wie nog meer cultuur wil opsnuiven kan op heel wat tentoonstellingen zijn ei kwijt.

 

Surf snel naar www.sinksen.be voor de volledige programmatie!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is