Armeense Kortrijkzaan Tigran Atanesian wordt ‘fier N-VA-gezicht’

Op 20 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018
Lancering Tigran

‘Fier’ in de #fierfermfris-slogan staat voor identiteit, integratie, burgerschap. Met de bekende Kortrijkzaan Tigran Atanesian (55 jaar) pakt N-VA Kortrijk uit met een schoolvoorbeeld en ambassadeur van ‘fierheid’.

Tigran werd geboren in Armenië. In zijn land was hij regisseur en acteur. 22 jaar geleden verhuisde hij samen met zijn gezin van Armenië naar Kortrijk. Hij sprak geen woord Nederlands maar schreef zich meteen in als acteur bij het theatergezelschap Antigone want ‘dat zou de beste manier zijn om de taal te leren’. Kort nadien sprak Tigran vloeiend Nederlands. Hij maakt er een erezaak van om vrijwillig nieuwkomers in Kortrijk te helpen integreren. “Ik toon ze altijd de kunstwerken van Van Dyck of ik neem ze mee naar een voorstelling in Antigone of de Schouwburg. Cultuur is de allerbeste manier om mensen te helpen integreren.”

N-VA-fractieleidster Liesbet Maddens (plaats 5) en kandidaat-burgemeester Axel Ronse maakten de kandidatuur van Tigran bekend aan de Gravenkapel, een belangrijke plek voor Tigran want daar komt hij vaak om nieuwkomers onder te dompelen in de Vlaamse cultuur. Liesbet en Axel: “Wij zijn zeer blij met Tigran zijn kandidatuur. Fier zijn op onze stad, haar geschiedenis en onze taal zonder je eigen afkomst en identiteit te verloochenen, daar begint het bij en dat is de kern van ons programma. Niemand is zo goed geplaatst als Tigran om dat verhaal geloofwaardig en met levenservaring uit te dragen.”

Kopvrouw Kelly Detavernier (plaats 2) sluit hierbij aan met de bekendmaking dat N-VA Kortrijk heel sterk op integratie zal inzetten om ervoor te zorgen dat nieuwkomers bij ons echte Kortrijkzanen worden. “Inburgering begint idealiter van jongs af aan. Zo moet er nog meer voor gezorgd worden dat kinderen van nieuwkomers ook in onze scouts, cultuur-, sport- en jeugdverenigingen actief zijn. Dat is de ‘software’ van onze stad en die moet goed zitten.”

Tigran staat op plaats 21 voor de verkiezingen en reikt samen met de N-VA-ploeg de hand uit naar al wie zijn best wil doen om Kortrijkzaan te worden. “Mijn Armeense wortels maken deel uit van mijn identiteit maar ik ben tegelijk ook heel fier dat ik Kortrijkzaan ben. Met de N-VA wil ik mensen sterker maken. Zodra ze de taal spreken, interesse tonen in onze cultuur en ook Kortrijk verrijken met hun achtergrond, volgt de rest.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is