Axel Ronse haalt boekenbeurs naar Kortrijk

Op 22 juni 2021, over deze onderwerpen: Cultuur

Schitterend nieuws voor Kortrijk! De opvolger van de boekenbeurs, Feest van het Boek, komt naar Kortrijk. Minstens drie jaar zal het grootste boekenevenement van Vlaanderen de stad inpalmen tijdens de herfstvakantie. Het beursgedeelte zal doorgaan in Kortrijk Xpo, maar de organisatie trekt ook de binnenstad in met een literair programma. 

Dit najaar nog zal Kortrijk de gaststad zijn van Feest van het Boek, de opvolger van de gekende boekenbeurs in Antwerpen. Nu die boekenbeurs omwille van financiële problemen niet langer kan doorgaan, slaan diverse uitgevers de handen in elkaar om een waardige opvolger te voorzien. Als locatie kiezen ze resoluut voor Kortrijk. 

Schepen van cultuur Axel Ronse is opgetogen: "Het feit dat de belangrijkste uitgevers van het land kiezen voor Kortrijk is niet toevallig. We investeren keihard in cultuur, ook op literair vlak. Geen enkele stad investeert meer per capita in cultuur dan Kortrijk. Kortrijk is op en top een literaire stad, denk maar aan Streuvels, Claus en Gezelle. Maar ook aan ons top woordfestival Memento."

De organisatoren mikken op een innovatief project dat de magie voor boeken terug op de kaart zet. Daarvoor richten ze zich niet louter op het beursgegeven, maar zetten ze ook sterk in op een inhoudelijke verbreding. Er wordt een link gemaakt met film en muziek, er komen digitale voordrachten en voor het inhoudelijke luik willen ze gaan connecteren met het Kortrijkse woordfestival Memento, onder curatorschap van de Kortrijkse Letterzetter. Zo wordt het Feest van het Boek opengetrokken naar de binnenstad waar literaire randevenementen zullen plaatsvinden.

Kortom: het zoveelste bewijs dat Kortrijk goed bezig is op vlak van cultuur en evenementen met dank aan schepenen Axel Ronse en Kelly Detavernier!

Reportage Focus WTV 22/06/2021:

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is