Axel Ronse ondersteunt het culturele veld in Kortrijk

Op 6 december 2021, over deze onderwerpen: Cultuur

Axel Ronse ondersteunt als schepen van cultuur de erkenningsdossier die negen Kortrijkse kunstenorganisaties indienen bij Vlaanderen. Hij benadrukt het belang van elke individuele organisatie voor de stad en zal er alles aan doen om mee te zorgen dat Vlaanderen deze organisaties beloont.

Wit.h vzw, Unie de Zorgelozen, Designregio Kortrijk, kunstencentrum BUDA, Wilde Westen, Next Kunstenfestival, de Figuranten, Reveil en Theater Antigone zijn de negen organisaties die zonet een dossier indienden bij minister van Cultuur Jambon. In 2023 start een nieuwe beleidsperiode en de minister beslist de komende maanden op basis van de pas neergelegde plannen hoeveel subsidies ze krijgen. Het stadsbestuur is trots op en dankbaar voor dit rijke Kunstenlandschap. Hun nationale en internationale allure straalt af op Kortrijk. 

Axel Ronse, schepen van cultuur: "De ingediende dossiers voor het Kunstendecreet bevestigen onze sterktes en ambities. We mikken groot, richting Culturele Hoofdstad 2030, maar we zijn het meer dan waard. Dat blijkt ook uit de gezamenlijk opgestelde Landschapstekening. We hebben een breed onderbouwd en sterk professioneel kunstenveld, met een focus op participatie. Dat is een enorme troef richting 2030."

Reportage Focus WTV 06/12/2021:

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is