Bekende Overleienaars op N-VA-lijst

Op 13 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018
Bekende Overleienaars op N-VA-lijst

Gisteren stelden Trui Steenhoudt (plaats 6 op de N-VA-lijst) en kandidaat-burgemeester Axel Ronse twee ferme, bekende dames voor die bepalende gezichten worden op 14 oktober voor N-VA Kortrijk.

Kathleen Dhaenens (44) is zaakvoerder van bakkerij Delaere op Overleie.

“Ik steek als handelaar mijn nek uit en zet me in voor onze stad, vooral voor alles wat met handelaars te maken heeft. Het parkeerbeleid is en blijft een ‘hete aardappel’ voor ons. We moeten er zoveel als mogelijk voor zorgen dat wie wil winkelen in Kortrijk snel een plaats dichtbij de winkels vindt. Dat betekent dat we meer moeten gebruik maken van randparkings en ‘shuttles’ naar het centrum voor langparkeerders. Ook extra fietsparkings zijn broodnodig.”

Shary Vancauwenberghe (28) werkt voor jobfixers en is een bekend gezicht in het Kortrijkse verenigings- en uitgaansleven. Shary is onder meer een trouwe vrijwilliger bij Feest in Kortrijk. “Onze stad bruist veel meer dan vroeger. Daar zijn we fier op want nu zijn we echt in staat om jongeren aan te trekken om te wonen, werken, uitgaan en winkelen. We moeten op dat elan doorgaan. De Grote Markt is ‘het gezicht’ van onze stad. Die moet bruisender. Het zou leuk zijn mocht je er ’s ochtends om 7 uur al een koffie kunnen drinken, bijvoorbeeld. Of ’s avonds na 23 uur nog een pint te gaan pakken. Ik ben er zeker van dat we met onze frisse voorstellen daartoe commerciële opportuniteiten kunnen creeëren waar ondernemers zullen opspringen.”

Samen met Trui vormen Kathleen en Shary een sterk trio uit Overleie op de Kortrijkse #fierfermfris-lijst.

Ze pleiten er alle drie voor om de komende legislatuur van het Astridpark opnieuw een plek vol beleving te maken. “Er is zoveel mogelijk in dat prachtige park. Denk maar aan een looppiste, petanqueveld en een concessie met horecamogelijkheden zoals recent op het Plein werd uitgewerkt.” besluiten de kandidates unisono.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is