CUBO: de Spotify voor cultuur in Kortrijk

Op 2 juni 2021, over deze onderwerpen: Cultuur

Schepen van cultuur Axel Ronse lanceert vandaag CUBO: een innovatieve abonnementsformule om live cultuur in Kortrijk te beleven. Voor slechts 15 euro per maand krijgt een CUltuurBOuwer onbeperkt toegang tot het quasi volledige podium- en filmaanbod van Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA. Vergelijk het met een Spotify of Netlix abonnement, maar dan voor live cultuurvoorstellingen in Kortrijk!

Persbericht stad Kortrijk 02/06/2021:

CUBO: zo heet het unieke abonnement voor CUltuurBOuwers in Kortrijk. Voor 15 euro per maand heb je vanaf september toegang tot bijna het volledige podium- en filmaanbod georganiseerd door Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA (Budascoop). Dankzij de maandelijkse bijdrage als cultuurbouwer investeer je automatisch mee in creatieve impactprojecten via DURF2030. "Dit abonnement is een primeur voor Vlaanderen", weet schepen van Cultuur Axel Ronse.

Publiek verleiden om méér kunst & cultuur te bezoeken

Per maand betaal je €15 en krijg je toegang tot het bijna volledige podium- en filmaanbod van Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA. Dat is helemaal niet zo veel als je weet wat de gemiddelde ticketprijs is: voor een Schouwburgvoorstelling is dat zo'n €16. Voor een regulier filmbezoek in Budascoop betaal je €9,5 per zitje. Door de lage maandelijkse bijdrage hopen de organisatoren veel mensen over de streep te trekken om cultuurbouwer te worden en hen tegelijk te stimuleren om nieuwe artiesten en filmmakers te ontdekken. 

Kristof Jonckheere, directeur kunstencentrum BUDA: "Mensen zo veel mogelijk van cultuur laten proeven zit in het DNA van onze beide organisaties. Het is dan ook logisch dat we samenwerken aan CUBO"

CUBO is een uitdagend experiment. Financieel is dit model leefbaar als er voldoende mensen lid willen worden van deze cultuurbeweging. 

Alexander Ververken, directeur Schouwburg Kortrijk: "We zoeken 1.000 cultuurbouwers. Hoe meer cultuurliefhebbers lid worden, hoe duurzamer dit model is. Maar hoe dan ook engageren we ons om dit experiment twee jaar te testen." 

Axel Ronse, schepen van Cultuur: "CUBO worden is meer dan alleen maar abonnee zijn van de Schouwburg en kunstencentrum BUDA. Vergelijk het met Netflix of Spotify, maar dan in levenden lijve: je krijgt toegang tot een prachtig aanbod aan cultuurbelevingen en filmvoorstellingen. Daarnaast bouw je ook nog eens mee aan cultuur in Kortrijk. Dit is een belangrijke stap die we zetten in het traject om Culturele Hoofdstad van Europa in 2030 te worden. Ik ben ervan overtuigd dat minstens 1.000 Kortrijkzanen de stap zullen zetten om Cultuurbouwer te worden!" 

De voordelen van CUBO

  • Krijg toegang tot het podiumaanbod van Schouwburg Kortrijk. Dat bevat het volledige podiumaanbod met uitzondering van populaire muziek en comedy.
  • Ga naar het reguliere filmaanbod kijken van kunstencentrum BUDA in Budascoop.
  • Krijg toegang tot het podiumaanbod van kunstencentrum BUDA in Kortrijk.
  • Proef van meer en andere cultuurvormen en help artiesten zo aan meer publiek.
  • Je investeert automatisch mee in het DURFFONDS, dat lokale creatieve ideeën met een positieve impact op onze regio ondersteunt. Zo bouwen we aan een veerkrachtige, creatieve regio en de titel ‘Culturele Hoofdstad van Europa 2030’. Meer nog: je kiest zelf welke projecten ondersteuning krijgen.
  • Ontvang tweewekelijks een cultuurupdate in je mailbox.
  • Samen bouwen aan Culturele Hoofdstad 2030
  • Je investeert automatisch 10% van het maandelijkse bedrag in het DURFFONDS, dat lokale creatieve ideeën met een positieve impact op onze regio ondersteunt. Zo bouwen we aan een veerkrachtige, creatieve regio én de titel ‘Culturele Hoofdstad van Europa 2030’. Meer nog: je kiest zelf welke projecten ondersteuning krijgen!

Hoe lid worden en wanneer? 

Als cultuurbouwer kan je vanaf september genieten van CUBO-voordelen. Voorinschrijven als cultuurbouwer kan tijdens de CUBO-trip (8 juli t.e.m. 10 juli). Uiteraard gaat de maandelijkse betaling pas in vanaf 1 september. Vanaf 16 augustus kan je altijd lid worden:

Dit gebeurt online via de website van Schouwburg Kortrijk of kunstencentrum BUDA. 
Telefonisch of aan de balie van Ticketservice Kortrijk.

8, 9 en 10 juli - CUBO-trip: proef van de voordelen en schrijf je als eerste in als cultuurbouwer

Om het nieuwe abonnement te vieren organiseren kunstencentrum BUDA en Schouwburg Kortrijk een cultuurwandeling. Op het programma: ballet, film en muziek. Kortom alles wat je mag verwachten van een abonnement als cultuurbouwer. Afsluiten doen we met een lekker drankje. Een ticketje kost €15 per persoon. Kom mee op een artistieke ontdekkingstocht. Iedere deelnemer van de CUBO-trip ontvangt bovendien een handige cultuuragenda van het nieuwe Schouwburgseizoen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is