Geen leegstand meer in de Grijze Zusterstraat dankzij Kortrijk Zaait

Op 2 april 2016, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen

Het programma Kortrijk Zaait schrijft opnieuw een belangrijke invulling op zijn palmares. Dankzij de invulling is de leegstand in de nochtans moeilijke Grijze Zusterstraat nu volledig verdwenen. Inspiré betrekt het pand in de Grijze Zusterstraat 1-2.

Stimuleren van ondernemerschap en bestrijden van leegstand

Na onder meer de vele invullingen op Overleie en in de Wijngaardstraat, de Leiestraat, aan het Louis Robbeplein en op de Veemarkt, krijgt nu ook het laatste leegstaande pand in de Grijze Zusterstraat 1-2 een handelsbestemming en dit dankzij de laagdrempeligheid en flexibiliteit van het succesvolle programma ‘Kortrijk Zaait’. Hiermee is de leegstand in deze voorheen zeer moeilijke winkelstraat meteen opgelost. Uiteraard heeft deze invulling ook een positief effect op de omliggende winkel- en wandelstraten, en niet in het minst op het naastliggende Vandaleplein.

Het briljante project Kortrijk Zaait, dat al gauw navolging kreeg in andere steden (recent nog Roeselare B(l)oeit en Start to Succes in Oostende) zet niet enkel in op leegstandsbestrijding, maar stimuleert ook ondernemerschap. Met een pand vanaf €150 per maand geeft de stad starters met koudwatervrees een duwtje in de rug. Kortrijk Zaait telt vandaag maar liefst 36 panden waarvan 3 panden beschikbaar zijn voor startende of gevestigde ondernemers, 14 panden zijn tijdelijk ingevuld en maar liefst 19 panden zijn intussen omgezet in reguliere handelshuurcontracten. Op dit ogenblijk lopen gesprekken met diverse eigenaars om hen te overtuigen in het Kortrijk Zaait verhaal te stappen.

Rudolf Scherpereel, schepen van ondernemen: “De formule van Kortrijk Zaait heeft deze jonge onderneemster over de streep getrokken en haar koudwatervrees doen overwinnen om haar webshop nu ook een fysieke etalage te geven. Dat is exact de bedoeling van Kortrijk Zaait, naast het bestrijden van de leegstand: ondernemerschap stimuleren. Opnieuw een zoveelste succesverhaal dus. Als kers op de taart in dit geval: dankzij Kortrijk Zaait werken we de leegstand weg in de nochtans moeilijke Grijze Zusterstraat. Deze straat kampt al jaren met leegstand en krijgt nu eindelijk een invulling voor het laatste leegstaande pand, schitterend! En we doen verder. Binnenkort lanceren we Kortrijk Zaait 2.0, later meer hierover.”

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is