José Vermeerschplein ingehuldigd met beelden van... José Vermeersch

Op 16 juli 2019, over deze onderwerpen: Cultuur

De familie van wijlen beeldende kunstenaar José Vermeersch schenkt enkele kunstwerken aan Stad Kortrijk. In bijzijn van schepen Axel Ronse werden de beelden onthuld: twee beelden komen op het José Vermeerschplein in Heule te staan en één beeld komt aan het OC Troubadour in Bissegem.

José Vermeersch was een kunstenaar die in 1922 geboren werd in Bissegem, waar hij opgroeide. In zijn carrière legde hij eerst de focus op schilderkunst vooraleer de passie voor beeldende kunst te ontdekken. Hij woonde gedurende zijn leven tien jaar in Heule, waar recent het José Vermeerschplein te vinden is.

Op dat José Vermeerschplein had schepen van cultuur Axel Ronse vrijdagavond de eer om enkele beelden te onthullen. Beelden die geschonken werden door de familie van de kunstenaar om hem zo te laten verder leven op de plaatsen waar hij heeft gewoond. 

Axel Ronse, schepen van cultuur: "Ik ben een grote voorstander om kunst in de openbare ruimte te promoten. Dat is iets waar we met stad Kortrijk de komende jaren nog meer zullen op inspelen!"

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is