Kortrijk gaat volop voor museum over de Vlaamse geschiedenis

Op 23 augustus 2019, over deze onderwerpen: Cultuur

Axel Ronse, schepen van cultuur, laat er geen twijfel over bestaan: Kortrijk is kandidaat om het museum over de Vlaamse identiteit, waarvoor de ambitie werd uitgesproken in de startnota van Bart De Wever, naar onze Guldensporenstad te halen. Er liggen al concrete plannen op tafel.

Op 12 augustus maakte Bart De Wever zijn startnota bekend om te onderhandelingen aan te vatten voor het vormen van een Vlaamse regering. In die nota is sprake om een traject op te starten om een nieuw museum over de Vlaamse geschiedenis te gaan inrichten. Kortrijk stelt zich hiervoor kandidaat.

Axel Ronse, schepen van cultuur: "We hebben 7 miljoen euro voorzien voor een museumproject. Enerzijds gaan we op de Groeningesite voor een hypermoderne exporuimte rond het concept identiteit, anderzijds willen we ook de Onze-Lieve-Vrouwekerk een museale nevenbestemming geven waarbij de Vlaamse geschiedenis en 1302 centraal staan"

We rekenen er op dat onze schepen een ijzersterk dossier zal indienen om de nieuwe Vlaamse minister van Cultuur te overtuigen om het museum over de Vlaamse geschiedenis in Kortrijk te installeren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is