Moedige keuzes voor een welvarend Kortrijk!

Op 8 november 2022

We zijn ruim over de helft van deze legislatuur en we mogen ons best op de borst kloppen. Het gaat goed met onze stad. Onze twee schepenen Axel Ronse en Kelly Detavernier houden de vinger aan de pols in de stadscoalitie. Als Vlaams parlementslid zorgt Axel er ook voor dat Kortrijk een stevige stem heeft binnen Vlaanderen.

 

Begin dit jaar kreeg N-VA ook een nieuw bestuur met het dynamisch voorzittersduo Piet Lombaerts en Trui Steenhoudt. Wij vroegen hen wat zij onthouden van de voorbije twee jaren.

 

Trui Steenhoudt

“Helaas hebben ook wij af te rekenen met externe factoren waarbij de huidige energiecrisis zich op elk domein laat voelen. Gelukkig hebben wij met Kelly Detavernier de schepen van financiën in ons midden. Zij waakt er over dat Kortrijk een begroting in evenwicht kan voorleggen. Dat is echt niet evident in tijden waarin de energieprijzen de pan uitswingen. Kelly maakt moedige keuzes en beslist om enkele ingrijpende maatregelen te nemen om de energiefactuur te drukken. Daarnaast investeert ze ook in het energiezuiniger maken van het patrimonium om ook op lange termijn de factuur onder controle te houden.”

 

Piet Lombaerts

“N-VA Kortrijk hanteert het principe van gezond verstand. Voor ons primeert wat de Kortrijkzaan verwacht van een goed, degelijk bestuur. Veiligheid is daarbij ons belangrijkste aandachtspunt: zorgen dat de Kortrijkzaan zich terecht veilig kan voelen in onze stad en deelgemeenten. Daarnaast gaan wij ook voor een kraaknette stad. Kortrijk moet een voorbeeld worden op het vlak van netheid. Daarvoor namen wij al stappen maar we willen daar in de toekomst nog prominenter onze stempel op drukken."

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is