N-VA Kortrijk duidt nieuwe bestuursfuncties aan

Op 20 april 2016, over deze onderwerpen: Afdelingswerking

De leden van N-VA Kortrijk kozen op 13 maart 2016 jl. een gloednieuw afdelingsbestuur. Zij duidden Axel Ronse aan als voorzitter, en Peter Sustronck werd tot ondervoorzitter verkozen. Beiden kregen massale steun van de Kortrijkse leden die hen voor de komende 3 jaar mandateerden.

Gisteren vond de eerste bestuursvergadering plaats van de nieuwe ploeg. Op de agenda onder meer het aanduiden van de diverse bestuursfuncties die de politieke visie en de organisatie van de afdeling zullen vormgeven en ondersteunen.

Het nieuwe bestuur zet de komende 3 jaar keihard in op dialoog met tal van Kortrijkse verenigingen en vrijwilligers. Voorzitter Ronse en ondervoorzitter Sustronck: “We kiezen voor een slank bestuur dat veel mensen betrekt in plaats van een groot bestuur dat vooral op zichzelf gericht is.” Trui Steenhoudt (39 jaar en operations manager) en Piet Lombaerts (53 jaar, advocaat en voorzitter van de Kortrijkse gemeenteraad) krijgen de belangrijke verantwoordelijkheid om dit in samenwerking met alle leden waar te maken. Ze zijn in die hoedanigheid benoemd tot respectievelijk organisatie-verantwoordelijke en politiek secretaris.

Voor het dagelijks bestuur van de afdeling werden volgende personen aangeduid:

Jorgen Deman (30 jaar, medewerker van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens) wordt secretaris van de afdeling.

Penningmeester wordt Birgit Dewulf (51 jaar, logopediste). Zij is in een vorige periode reeds secretaris geweest en bewaakt nu de financiële lijn.

Michel De Wandel (63 jaar, gepensioneerde informaticus) wordt verantwoordelijke ledenbeheer. Michel heeft voorheen reeds talrijke functies binnen het bestuur opgenomen waaronder recent nog het voorzitterschap.

En tot slot heeft het bestuur Steven Lecluyse (42 jaar, kabinetsadviseur voor de N-VA-schepenen) aangeduid als communicatieverantwoordelijke. Hij zal samen met diverse leden instaan voor de externe communicatie via onder meer het huis-aan-huisblad, de afdelingswebsite en sociale media.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is