N-VA Kortrijk wil trouwen in open lucht mogelijk maken

Op 8 maart 2021, over deze onderwerpen: Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Gemeenteraad, Heule, Kooigem, Marke, Rollegem

In navolging van het voorstel van Jong N-VA 1302 stelt raadslid Liesbet Maddens op de gemeenteraad van maart voor om enkele buitenlocaties beschikbaar te stellen als plaatsen om het burgerlijk huwelijk te voltrekken. Daarbij denkt N-VA Kortrijk niet enkel aan het centrum, maar wil ze alle deelgemeenten in het verhaal betrekken. Denk maar aan trouwen in het park van Heule of aan de Tontekapel in Kooigem, de ideale setting voor een romantisch huwelijk!

In februari bracht Jong N-VA 1302 het voorstel om trouwen in open lucht mogelijk te maken in onder meer Kortrijk. Daarbij werden onder meer de tuin van Messeyne en het Preshoekbos als mogelijke locaties geopperd. De bevoegde schepen had laten weten dat ze bereid was deze voorstellen te onderzoeken. In navolging hiervan brengt Liesbet Maddens dit op de gemeenteraad.

Liesbet Maddens: “Er zijn heel wat romantische plekjes in Kortrijk. Ik kan me inbeelden dat vele koppels, zeker met de lente in zicht, wel liever het ja-woord zouden geven dan in het stadhuis. Vele mensen hebben misschien wel net een herinnering aan een specifiek plekje. Laat ons daarom kijken om meerdere locaties hiervoor open te stellen. Niet enkel in het centrum, maar ook in alle deelgemeenten!”

In Kortrijk Centrum zou het onder mee kunnen gaan over de tuinen van Messeyne en van Broelkaai 6. Ook in de deelgemeenten zijn er heel wat leuke plaatsjes die de ideale setting zouden zijn voor een huwelijk. Denk maar aan het park in Heule (foto), de Tontekapel in Kooigem, de Plage die er aankomt in Bissegem, het Preshoekbos in Aalbeke, Bellegembos, Blommeghem Park in Marke en het kerkpleintje in Rollegem. 

Kortrijk is overigens niet de enige stad waar buiten trouwen mogelijk zou zijn. Lubbeek, Wuustwezel, Grobbendonk, Sint-Katelijne-Waver, Lommel en Londerzeel, maar ook Antwerpen zijn enkele voorbeelden van steden en gemeenten die het onlangs mogelijk hebben gemaakt. Als Beste Stad van Vlaanderen kan Kortrijk niet achter blijven.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is