Overlast in bibliotheek zal kordaat aangepakt worden

Op 5 september 2019, over deze onderwerpen: Cultuur

Vrouwelijke bibliotheekmedewerkers maken melding van vrouwonvriendelijk gedrag door jongeren in de bibliotheek. Schepen van cultuur Axel Ronse laat er geen twijfel over bestaan: wie dergelijk gedrag vertoont hoort niet thuis in de bib. Hij kijkt welke maatregelen mogelijk zijn om dit gedrag aan te pakken en deze jongeren te weren.

In het artikel dat Het Nieuwsblad op 5 september publiceerde geven vrouwelijke bibliotheekmedewerkers anoniem aan dat de situatie in de bibliotheek voor hen onhoudbaar is geworden. Minderjarigen zouden overlast veroorzaken en veel herrie schoppen. Niet alleen tieners, maar ook jonge kinderen kunnen het volgens hen niet hebben dat vrouwen gezag uitoefenen.

Schepen van cultuur Axel Ronse plant een overleg in met de bibliotheek en kijkt welke maatregelen genomen kunnen worden. "Wie vrouwonvriendelijk gedrag vertoont, hoort niet thuis in de bibliotheek. Als de feiten kloppen, dan werk ik onmiddellijk een identiteitscontrole uit en een verbod op toegang tot onze bib. We tonen geen millimeter begrip voor dit soort barbaars gedrag."

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is