Schouwburg Kortrijk gaat met iconische balzaal het najaar in

Op 24 augustus 2020, over deze onderwerpen: Cultuur

De Kortrijkse Stadsschouwburg, die dit jaar 100 jaar bestaat, heeft haar parterre omgebouwd tot een vlakke vloer. De stoeltjes zijn weggehaald en zo is de balzaal van weleer heropgebouwd. Op die manier kunnen dit najaar nog voorstellingen plaatsvinden op een coronaproof wijze die toch gezelligheid en klasse uitstraalt.

In kader van het 100-jarig bestaan van de Schouwburg waren er reeds plannen om de stoeltjes op de parterre weg te halen en zo een vlakke vloer op te trekken op dezelfde hoogte als het podium. Zo wordt een grote balzaal gecreëerd die voor meerdere soorten evenementen mogelijk is. Het coronavirus gooide dan wel wat roet in het eten van het programma rond 100 jaar Schouwburg, maar het gaf het team van de Schouwburg nog meer kracht en energie om met dit plan vervroegd aan de slag te gaan. Begin juli werd begonnen aan de ingreep om zo tegen de start van het nieuwe cultuurjaar de zaal te kunnen openstellen.

Van de gelegenheid maakte de Schouwburg dan ook gebruik om het programma voor september t.e.m. half oktober voor te stellen. Het programma kan geraadpleegd worden op www.schouwburgkortrijk.be. Verder wijzigt ook de naam van UIT in Kortrijk naar Ticketservice Kortrijk.

Axel Ronse, schepen van cultuur: "Het team van de Schouwburg bleef niet bij de pakken zitten en is meteen creatief aan de slag gegaan. Op een veilige manier zal er toch gezellig naar de schouwburg kunnen worden gegaan dit najaar!"

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is