Schouwburg vormt parterre om tot historische vlakke vloer

Op 24 juni 2020, over deze onderwerpen: Cultuur

Schouwburg Kortrijk pakt uit met groot nieuws: de iconische balzaal van vroeger wordt opnieuw opgebouwd. De parterre wordt op hetzelfde niveau gebracht als het podium. Dit biedt de mogelijkheid om het publiek gespreid te laten plaatsnemen in de zaal en zo tegemoet te komen aan de coronamaatregelen.

Eind dit jaar viert Schouwburg Kortrijk haar 100ste verjaardag. Dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. De Schouwburg pakt nu uit met een ingreep die terug doet denken aan 100 jaar geleden. De stoeltjes op de parterre worden weggehaald en de vloer wordt op gelijk niveau met het podium gebracht. Dat doet terugdenken aan de functie die de Schouwburg vroeger ook had als feestzaal.

In tegenstelling tot andere jaren stelt de Schouwburg niet langer het ganse cultuurseizoen in één keer voor. Er is nog teveel onzekerheid over wat wel en wat niet zal mogen. De Schouwburg gaat er creatief mee om en bezorgt updates over de programmatie via de Schouwburgpost. Intekenen op die papieren Schouwburgkrant kan via www.schouwburgkortrijk.be

Axel Ronse, schepen van cultuur, laat het werkingsbudget van de Schouwburg ongewijzigd dit jaar, ondanks de vele voorstellingen die niet zijn kunnen doorgaan. Zo investeert hij volop mee in deze ingrijpende verandering die de glorie van weleer terug zal brengen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is