Stad Kortrijk zet volop in op kunstgras

Op 6 december 2017, over deze onderwerpen: Sport
Interview An Vandersteene bij KFC Marke

Elk jaar een nieuw kunstgrasveld voor voetbal en andere sporten zodat elke deelgemeente over minstens één kunstgrasveld met hoge beschikbaarheid beschikt, dat is de ambitie van het masterplan voetbal. Na de erg succesvolle kunstgrasvelden op de Lange Munte legt sportschepen An Vandersteene nu een nieuw kunstgrasveld in Marke.

Met het masterplan voetbal brengt het stadsbestuur een langetermijnvisie voor alle voetbalsites. Dit plan stelt kunstgrasvelden voorop als oplossing voor een grotere beschikbaarheid van voetbalvelden.

Reeds jaren kampt voetbalclub KFC Marke met slecht bespeelbare voetbalvelden tijdens het voetbalseizoen door een intense opeenvolging van wedstrijden en trainingsuren. Als in het tussenseizoen kosten noch moeite gespaard worden om de terreinen weer grasgroen te krijgen, blijkt dat na de eerste maanden trainingen en wedstrijden de terreinen al vlug onomkeerbaar kapot gespeeld worden.

Ook de groei van de club met het succesvolle damesvoetbal en het G-voetbal deed het aantal trainingen nog toenemen waardoor het hoofdterrein als trainingsveld moest worden ingeschakeld. Een noodzakelijke oplossing drong zich op, zoals reeds eerder bleek uit het masterplan voetbal van sportschepen An Vandersteene.

De investering in Marke komt nu in een stroomversnelling en werd al met de club besproken. Marke werd gekozen als ideale bestemming
voor het kunstgrasveld omdat de nood aan een veld met hoge beschikbaarheid acuut was. Anderzijds is het ook een site die toelaat om deze investering zonder RUP en zonder grondverzet vrij snel uit te voeren (in 5 à 6 maanden tijd). Bovendien wordt het ‘geïmproviseerde voetbalveld’ in de Preshoekstraat hiermee ook gecompenseerd.

De aanleg van een kunstgrasveld op de sportsite in Marke is dé oplossing voor de lokale situatie want een kunstgrasveld is altijd bespeelbaar ongeacht de weersomstandigheden. Bovendien zijn de speelomstandigheden altijd optimaal. Ten derde is er de veel hogere bespeelbaarheid van een kunstgrasveld zonder impact op de staat van het terrein. Kortom, een kunstgrasveld laat een veel frequenter gebruik toe. Dit kunstgrasveld verhelpt de moeilijkheden waarmee KFC Marke (incl. G-voetbal en damesvoetbal) te kampen heeft.

An Vandersteene, schepen van sport: “Na de erg succesvolle kunstgrasvelden op de Lange Munte investeren we nu in Marke. De voordelen van een kunstgrasveld spreken voor zich. Ik ben blij dat we zo’n grote sportinvestering in Marke realiseren, en hiermee opnieuw een actie van het masterplan voetbal uitrollen.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is