Startschot van ambitieuze #FierFermFris-precampagne met nieuw Schouwburgplein

Op 16 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018
Startschot precampagne

N-VA Kortrijk wil het Schouwburgplein grondig vernieuwen en versterken. Met dit programmapunt lanceert N-VA Kortrijk de #fierfermfris-precampagne. Kandidaat-burgemeester Axel Ronse, kopvrouw Kelly Detavernier en afdelingsvoorzitter Jorgen Deman gaven samen met andere kandidaten beeld, tekst en uitleg bij een opvallende en bijzonder creatieve precampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

“Het Schouwburgplein moet het centrum van creativiteit, cultuur en ontspanning worden. Er passeren hier massa’s mensen maar op vandaag is dit vooral een ‘kaal doorgangsplein’ tenzij er evenementen plaatsvinden. Wat ons betreft verdwijnt de fontein en komt er groen met originele zitbanken. We installeren een echte Speakers’ Corner zoals in Londen waar Kortrijkzanen, bezoekers en artiesten van over heel de wereld hun ding kunnen doen” aldus N-VA-kopvrouw en huidig schepen Kelly Detavernier. De partij verspreidt een gerenderde afbeelding die levensecht weergeeft hoe het plein er zal uitzien. N-VA Kortrijk heeft trouwens nog meer plannen klaarliggen voor parken en pleinen in onze stad. Elke week pakken we uit met een nieuwe gerenderde afbeelding.

Campagneleidster Trui Steenhoudt (plaats 6 op de lijst) maakte de precampagne bekend. N-VA is ambitieus, wil de grootste worden en gaat resoluut voor de burgmeestersjerp. Trui Steenhoudt: “We zijn een sterke ploeg en dat willen we ook in onze precampagne benadrukken. Onze kopstukken zullen altijd gezamenlijk op affiches en ander beeldmateriaal verschijnen.”

“Met onze #fierfermfris-mobiel bezoeken we alle Kortrijkzanen. We delen 75.000 postkaartjes uit waarmee we iedereen uitnodigen om met ons in gesprek te gaan” vertelt Piet Lombaerts (plaats 3).

Vandaag verschijnt ook een kort, energiek filmpje op Facebook met een oproep aan alle Kortrijkzanen om een foto te posten over een plek of project waar ze fier op zijn in de stad, met de hashtag #fierfermfris. Wie voor 20 juni de meeste ‘likes’ haalt, mag op kosten van N-VA Kortrijk voor 500 euro winkelen bij Kortrijkse winkeliers.

Axel Ronse: “Tezelfdertijd lanceren we ook een vlog waarmee we wekelijks een ‘ferme Kortrijkzaan’ in beeld brengen en interviewen vanuit onze #fierfermfris-mobiel.”

En op 23 juni van 11.30 u tot ca. 14 uur organiseert de partij een groots #fierfermfris-festival waarop een paar vaten pintjes en pistolets worden aangeboden. Dit heuse volksfeest vindt plaats op het Sint-Amandsplein op Overleie. Een deejay zorgt voor muziek. “Iedereen uit Kortrijk en de deelgemeenten is welkom op ons festival!” besluiten kandidaat-burgemeester Axel Ronse en afdelingsvoorzitter Jorgen Deman.

Nieuw Schouwburgplein

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is