TREZOOR, de nieuwe erfgoedhub in Kortrijk

Op 13 april 2018, over deze onderwerpen: Cultuur, Erfgoed
Groepsfoto opening TREZOOR

Op 13 april 2018 opende de nagelnieuwe erfgoedhub TREZOOR op de site Vier Linden. In het nieuwe, hypermoderne gebouw van 5.000 m2 worden waardevolle stukken bewaard, onderzocht en ontsloten. Het is ook de plaats waar de collectie van de Kortrijkse musea, het stadsarchief en de erfgoedbibliotheek Westflandrica onderdak vinden. Een prachtige realisatie in samenwerking met de provincie, zuidwest en de Vlaamse overheid.

Om en bij de 47.400 stuks telt de Kortrijkse museumcollectie en die moeten in de loop van 2018 allemaal hun bewaarplek vinden in dit nieuwe depot. Nu zijn ze nog verspreid over volgende locaties: Tuighuizen Rijkswachtstraat Kortrijk, Tuighuizen Rekkemsestraat Marke, Stadsarchief Kortrijksestraat Kortrijk, de Magerstraat Heule en de zolder van Kortrijk 1302. Later verhuizen ook nog de erfgoedbibliotheek Westflandrica uit Brugge en erfgoedstukken uit Zuid-West-Vlaanderen naar Heule.

Schepenen Rudolf Scherpereel (bevoegd voor roerend erfgoed) en An Vandersteene (bevoegd voor archief en vertegenwoordiger van de Stad Kortrijk in zuidwest), woonden uiteraard de officiële opening bij waarop onder meer Vlaams cultuurminister Sven Gatz de honeurs waarnam.

Opening TREZOOR

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is