Trouwen aan Verlaagde Leieboorden wordt mogelijk

Op 24 februari 2022, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Jong N-VA 1302

Vorig jaar bracht Jong N-VA 1302 het voorstel om trouwen in open lucht mogelijk te maken. In navolging hiervan stelde Liesbet Maddens dit ook voor op de Kortrijkse gemeenteraad. Een jaar later wordt dit ook officieel ingevoerd in de stad: vanaf deze lente zal er kunnen getrouwd worden aan de Verlaagde Leieboorden. 

Liesbet Maddens: "Ik ben blij dat het schepencollege mijn voorstel grondig heeft onderzocht en nu ook met een locatievoorstel komt. Ik ben er zeker van dat de Verlaagde Leieboorden een toplocatie zijn om te trouwen. Ik hoop dat de bevoegde schepen echter de deelgemeenten niet vergeet en ook op korte termijn het zal mogelijk maken om daar op idyllische plaatsen te trouwen."

Het voorstel werd destijds gelanceerd door Jong N-VA 1302. Voor Kortrijk was Anke Seynaeve hierin voortrekker.

Anke Seynaeve: "Het is een goede zaak dat ons voorstel er doorkomt. Bedankt aan Liesbet om dit op de Kortrijkse gemeenteraad te brengen. De andere gemeenten binnen onze koepelafdeling volgen voorlopig nog niet, dus we zijn blij dat Kortrijk hier wel in wil meegaan. Laat dit het begin zijn van meerdere buitenlocaties waar huwen mogelijk zal worden!"

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is