Van Raemdonckpark wordt Retiro van Kortrijk

Op 3 juli 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018
Persvoorstelling VR-park

“Als het van ons afhangt komt er in het Gebroeders Van Raemdonckpark een heuse ‘waterbar’ met authentieke roeibootjes en schaatsaccommodatie tijdens de winterperiode.” Dat maakten enkele N-VA-kopstukken bekend vanuit hun roeibootjes op de vijver in het park.

Het voorstel maakt onderdeel uit van een plein- en parkenplan waarmee de partij in september uitpakt. Ook eerdere voorstellen zoals de vernieuwing en vergroening ven het Schouwburgplein met een Speakers’ Corner, en de Groeninghe Hal op de Veemarkt kaderen binnen dit plan.

“We hebben een aantal mooie groene plekken in onze stad en deelgemeenten maar ze worden onvoldoende benut. Sommige parken worden als onveilig ervaren en andere missen belevingselementen. Ons parkenplan geeft versterkt elk park en geeft het een concrete invulling” zegt Trui Steenhoudt.

Wat het Van Raemdonckpark betreft, ziet de N-VA een sterke meerwaarde in het creëren van beleving en ontspanning rond de indrukwekkende waterpartij. Lijstduwer Rudolf Scherpereel: “Behalve om erin te vissen wordt die prachtige vijver niet gebruikt en dat is jammer. Authentieke roeibootjes of pedalo’s zorgen voor beleving en een mooi opgezette en permanente ‘waterbar’ zorgt ook voor animo in het park. Kijk maar naar wat de recente herbestemming van het kaartershuisje op het Plein teweegbrengt. Het Van Raemdonckpark moet voor Kortrijk worden wat het Retiro Park is voor Madrid. Mensen gaan er sporten, wandelen, iets eten of drinken, genieten van een romantisch uurtje roeien of bezichtigen er tijdelijke exposities.”

Kandidaat-burgemeester Axel Ronse: “De toekomst is aan de steden die erin slagen hun buurten te voorzien van oases van groen waar mensen kunnen beleven, ontmoeten en ontspannen. Daar maken we echt een speerpunt van tijdens deze verkiezingsperiode. Kortrijk moet en zal de ‘groenste’ stad van Vlaanderen worden.”

“Vandaag worden al heel wat parken betrokken in de activiteiten van Feest In Kortrijk maar sommige zoals het Van Raemdonckpark kunnen we nog veel meer op de kaart zetten door er concertjes, festivals, sport of recreatie en andere activiteiten te organiseren. Ook de link met het evenementiële beleid wordt dus een belangrijk onderdeel van ons parkenplan” zegt kopvrouw Kelly Detavernier die ook schepen van evenementen is.

Nieuw Van Raemdonckpark

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is