Vlaamse erfgoedpremies voor Kortrijks erfgoed

Op 30 november 2022, over deze onderwerpen: Erfgoed, Heule, Vlaamse regering

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) laat weten dat er 400.000 euro aan premies de richting van Kortrijk uitkomen. Het gaat hierbij om restauratiewerken aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk en Villa ‘t Onzent, alsook over een premie voor het Kasteeldomein van Heule in kader van de heraanleg van het park. 

 

Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele ondertekende de voorbije weken een ministerieel besluit voor de toekenning van enkele erfgoedpremies volgens de standaardprocedure.  

·        De Onze-Lieve-Vrouwekerk (restauratie van de historische weermuur) t.w.v. 150.000 euro 

·        Het Kasteeldomein van Heule (Heulepark fase 3 bruggen, beheerswerken, bomen en parkonderhoud) t.w.v. 149.518,67 euro 

·        Villa ‘t Onzent (volledige interieurrestauratie) t.w.v. 100.000 euro 

 

Dankzij de standaardpremie kan Stad Kortrijk via deze eenvoudige procedure snel ondersteuning krijgen om haar erfgoed te onderhouden. De Minister is opgetogen dat eigenaars van deze premie gebruik maken om het Vlaamse Erfgoed in goede conditie te houden. “Dit is de beste manier om dure restauraties in de toekomst te vermijden”, aldus de minister. 

 

Piet Lombaerts en Trui Steenhoudt, voorzitters van N-VA Kortrijk, zijn tevreden: “Ons Vlaams erfgoed is ons dierbaar en het is dan ook belangrijk om hier verder in te blijven investeren. Eerder dit jaar kwam Minister Diependaele ook al naar Kortrijk om de Groeningekapel voorlopig als monument te beschermen. Met deze extra investeringen kan Stad Kortrijk haar erfgoed verder onderhouden!” 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is