Speel het sjerpspel en geef je mening over Kortrijk!

Op 25 oktober 2023, over deze onderwerpen: Afdelingswerking, Gemeenteraadsverkiezingen 2024

N-VA Kortrijk lanceert het Sjerpspel: neem als inwoner van Kortrijk de burgemeesterssjerp op en beslis mee over elf dilemma's. Geef je ongezouten mening over jouw buurt en over de stad. Dit is het startschot voor N-VA Kortrijk om de krijtlijnen voor het verkiezingsprogramma 2024 uit te zetten.

Vriend en vijand zijn het erover eens: Kortrijk heeft de voorbije jaren een positieve metamorfose ondergaan. Grote stadsprojecten zoals de vernieuwde Leieboorden -  waar momenteel fase twee aan de gang is - en de nieuwe ondergrondse parking aan het station (zie pagina 3) zijn twee voorbeelden waarmee we de leefbaarheid en bereikbaarheid in onze stad nog aangenamer maken. De heraanleg van het Casino- en Conservatoriumplein tot een groene long gaat weldra van start en ook het nieuwe stationsproject krijgt vorm. 

Als coalitiepartner is N-VA Kortrijk trots om te wegen op deze projecten. Voor ons is het echter van essentieel belang dat we niet enkel investeren in stadsvernieuwing, maar ook de basis niet uit het oog verliezen. Voor ons is dat jouw huis, jouw straat, jouw stoep en fietspad en jouw veiligheid. 

Op een klein jaar van de gemeenteraadsverkiezingen zijn we met N-VA Kortrijk bezig met de inhoud. Met onze enthousiaste ploeg gaan we van deur tot deur in jouw wijk om te luisteren waar jij wakker van ligt. Dat doen we op een ludieke manier, namelijk via het Sjerpspel.

Het principe is eenvoudig. Via www.sjerpspel.be geven we jou voor één dag de burgemeestersjerp. Aan de hand van elf dilemma’s beslis jij waar de focus naar uit moet gaan. De dilemma’s situeren zich in thema’s waar iedereen dagdagelijks mee wordt geconfronteerd: veiligheid, mobiliteit, netheid en integratie & inburgering. Er is ook ruimte voor algemene opmerkingen en suggesties. 

Axel Ronse, schepen van cultuur: "Over een jaar zijn het verkiezingen en wij zijn volop bezig met ons inhoudelijk programma op te maken. Dat kunnen we niet zonder de input van élke inwoner. Met het Sjerpspel lanceren we een laagdrempelig platform waar iedereen zijn mening op kan geven."

Kelly Detavernier, schepen van modern en nieuw bestuur: "We hebben een enthousiaste ploeg, maar kunnen nog altijd extra mensen gebruiken. Wie zin heeft om mee zijn schouders te zetten onder de campagne, of het nu op de voorgrond of op de achtergrond is, mag ons steeds contacteren!"

Ga dus snel naar www.sjerpspel.be en geef jouw mening over Kortrijk! 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is