225.000 euro subsidie voor energiebesparing in Kortrijkse scholen

Op 25 oktober 2019, over deze onderwerpen: Onderwijs

Kelly Detavernier, schepen van onderwijs, kondigt opgetogen aan dat er dat er vanuit Vlaanderen 225.000 euro wordt geïnvesteerd in energiebesparing in twee Kortrijkse scholen. Het gaat om een subsidie van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). In Kortrijk gaat het om het Guldensporencollege campus Engineering en de Vrije Kleuterschool Spes Nostra.  

Vlaams Minister van Onderwijs Ben Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) in totaal 12,3 miljoen euro in energiebesparende projecten in 123 scholen. Zo kan 3.688 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden worden en dalen de werkingskosten voor de scholen. De Vlaamse Regering investeert in deze regeerperiode 500 miljoen euro in schoolinfrastructuur. Daarbij wordt ook ingezet op renovatie van verouderde schoolgebouwen. 

In Kortrijk gaat het om twee scholen die van deze subsidie kunnen genieten. Het Guldensporencollege krijgt 123.837 euro voor isolatie, schrijnwerk en verwarming in campus Engineering in de Beekstraat. Daarmee zal een besparing van 41,34 ton CO2 op jaarbasis worden gerealiseerd. Ook de Vrije Kleuterschool Spes Nostra in Heule krijgt met 102.025 euro een aanzienlijk subsidiebedrag, waarmee men aan de slag kan met schrijnwerk. Deze renovatiewerken staan voor een jaarlijkse CO2-besparing van 25,23 ton CO2. 

Ben Weyts, Vlaams minister van onderwijs: “We besparen op de uitstoot én de energiefactuur van onze scholen. Schoolgebouwen hebben immers heel wat energie, zeker in de herfst en de winter, nodig om bijvoorbeeld alle lokalen te verwarmen en te verlichten. Investeren in energiebesparende maatregelen op school loont dubbel: goed voor het milieu en goed voor de portemonnee van de scholen!”

Kelly Detavernier, schepen van onderwijs: “Dankzij deze gerichte investering kunnen beide scholen gaan besparen op de CO2-uitstoot en op de energiekosten. Dit is goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van deze scholen. Hun school wordt groener en de energiefactuur wordt goedkoper. Dit is ecologische én economische winst.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is