Gaelle Steeland was schepen voor één dag

Op 21 oktober 2022, over deze onderwerpen: Afdelingswerking

Op het kabinet van schepenen Axel Ronse en Kelly Detavernier werd op 20 oktober Gaelle Steeland ontvangen. De studente van Het Heilige Hart College Waregem nam deel aan het project YOUCA. Op deze speciale dag werken studenten een volledige dag op een plaats naar keuze. Het loon dat ze die dag verdienen, 55 euro, gaat dit jaar naar het Generation Food programma in Rikolto in Oeganda, Burkina Faso en Ecuador.

 

Gaelle Steeland daalde af uit Deerlijk om een dag mee te draaien als schepen van de stad Kortrijk. Eerst kreeg ze wat meer uitleg over het schepenambt en hoe je schepen wordt. Want het is moeilijk je een hele dag te verdiepen in een vak als je er niet alle details van kent. Daarna volgde ze een rondleiding in het volledige stadhuis. Schepen Kelly Detavernier verwonderde haar met de historische schepenzaal en de historische raadzaal.

 

Vervolgens maakte Gaelle samen met Kelly Detavernier een campagnevideo op. Ze activeren aan de hand van het filmpje studenten om naar de lezing van Bart De Wever te gaan die plaats vindt in Kortrijk. Ten slotte werd ze uitgenodigd om samen met de schepen naar het jurybezoek van de strafste school van MNM te gaan in Spes Nostra Heule. Hier leerde ze interviews afleggen en contacten leggen met het schoolbestuur. Na dit evenement leerde ze nog een persbericht schrijven en eindigde de dag als schepen.

 

Gaelle Steeland: “Ik ben heel tevreden over deze dag en dankbaar voor deze kans die ik heb gekregen. Ik weet nu écht alles over hoe het is om een schepen te zijn. Het was leuk een hele dag te mogen meedraaien. Deze dag heeft mijn kennis over politiek verbreed en wie weet is dit het begin van een carrière als schepen.”

 

Kelly Detavernier: “Het was een hele fijne dag met zo’n enthousiaste jongedame aan mijn zij. Ik weet niet of Gaelle politieke ambitie heeft, maar ze zou dat alvast heel goed doen. Toen ze door Spes TV werd geïnterviewd kon ze alvast als een volwaardige politica het woord voeren. Ik wens haar heel veel succes in de toekomst!”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is