Grootste investeringsgolf in 30 jaar

Op 16 december 2016, over deze onderwerpen: Financiën

Op de laatste gemeenteraad van het jaar werden het budget en de achtste wijziging aan het meerjarenplan van de Stad Kortrijk goedgekeurd.

Schepen van financiën Kelly Detavernier zorgt niet enkel voor gezonde stadsfinanciën, bovendien brengt zij samen met haar collega's de grootste investeringsgolf in 30 jaar naar Kortrijk. Meer dan 500 miljoen euro investeringen door de stad en haar satellieten en door andere publieke en privé-ontwikkelaars die in onze stad geloven, worden in Kortrijk gerealiseerd.

Fractieleider Liesbet Maddens: "En bovendien doen wij dit zonder dat we 1 eurocent belastingen verhogen. Tegelijk voeren we een transparant en sober beleid en bouwen we ons personeelsbestand af door niet-vervangingen maar ook door een rits slimme, efficiëntieverhogende maatregelen. En last but not least, bovenop dit alles: als een goede huisvader bouwen we onze schuld verder af. Onze schuld daalt tussen 2012 en 2019 met maar liefst 36 miljoen euro sinds de vorige legislatuur, dat is een vermindering van 22%, hoedje af voor onze schepen en haar diensten die deze oefening hebben gemaakt."

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is