Hangar K, unieke co-creatiehub in Kortrijk

Op 17 oktober 2017, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen
Lancering Hangar K

Op 4 oktober hielden de Stad Kortrijk en partners Hangar K boven de doopvont, een unieke co-creatiehub voor exponentiële groei, waar starters, ondernemers en gevestigde ondernemingen elkaar als partners ondersteunen om hun business level te overstijgen.

Als werkruimte overstijgt Hangar K zichzelf. Het is een gebouw, maar ook een digitaal platform. Het is tegelijk incubator en accelerator, maar ook katalysator en innovator, competence center én brain center. Want starters worden er niet alleen uit de startblokken geholpen, zij worden ook professioneel in tandem gezet met ervaren ondernemers. Gevestigde ondernemingen vinden er de ruimte om samen te werken. Samen formuleren ze concrete antwoorden op de stijgende vraag naar innovatieve toepassingen. Hangar K is een dynamisch concept met een duidelijke missie.

Voor de ontwikkeling van innovatieve projecten en de samenwerking op het open platform richt Hangar K zich verder ook op investeerders en onderwijspartners in Vlaanderen en bij uitbreiding heel België, Rijsel, Noord-Frankrijk en metropolen zoals Londen, Parijs en Amsterdam. De voornaamste doelgroep van Hangar K is het groot publiek. Als co-creatiehub zorgt Hangar K voor werkgelegenheid voor de regio en voor een  florerende economie door de groei van starters, bedrijven in ontwikkeling en de gevestigde industrie.

Hanger K opereert vanuit de voormalige NMBS-loods op Kortrijk Weide. De opening van Hangar K is voorzien in het voorjaar van 2018.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is