Hydrateren voor mens en dier

Op 3 juli 2019, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Tijdens de gemeenteraad van juli kwamen N-VA-gemeenteraadsleden Philippe Dejaegher en Liesbet Maddens tussen over enkele actuele en zomerse thema’s. De status in de dossiers rond de hondenzwemvijvers en de drankfonteintjes werd opgevraagd.

In een eerste interpellatie bracht Philippe Dejaegher dierenwelzijn op de agenda. Tijdens de hitte van de afgelopen week zochten niet alleen mensen maar ook dieren naar afkoeling. Ook de Vlaamse dienst Dierenwelzijn verspreidde een folder met concrete tips om huisdieren voldoende af te koelen. De Kortrijkse N-VA-fractie stelt daarom voor om op geschikte locaties in de stad hondenzwemvijverste voorzien. 

Philippe Dejaegher over de hondenzwemvijvers: “Kortrijk is een diervriendelijke stad, daarom voorzien we hondenloopweides zodat baasjes met hun trouwe viervoeters vrij kunnen spelen. Maar met warme temperaturen is het ook voor honden belangrijk om af te koelen. Zwemvijvers voor honden zijn daarom een perfecte oplossing.”

Het Agentschap Zorg en Gezondheid kondigde vorige week het Vlaams Warmte-actieplan af. Philippe Dejaegher benadrukt daarom in deze warme temperaturen ook het advies ‘hydrateren is belangrijk’. Een maatregel daarvoor vinden we terug in het Bestuursakkoord Beste Stad van Vlaanderen. Onder het motto ‘iedereen bewegen’ willen we als stad inzetten op drankfonteintjeslangs de Leie. Bovendien streven we naar een plastiekarm Kortrijk. Het inzetten van drankfonteintjes is daarom een belangrijk agendapunt voor de Kortrijkse N-VA-fractie. De drankfonteintjes ondersteunen niet alleen beweging, ze stimuleren ook het gebruik van herbruikbare flesjes en het drinken van leidingwater.

Philippe Dejaegher over de drankfonteintjes: “Hydrateren is belangrijk, zowel voor jong als oud als voor sporters en niet-sporters. Bovendien hebben ze twee bijkomende belangrijke voordelen: ze promoten leidingwater als perfect drinkbaar water en ze kaderen in een plastiekarm Kortrijk dankzij het terugdringen van wegwerpplastiek.”

Tot slot komt gemeenteraadslid Liesbet Maddens tussen over de opening van het openluchtzwembad Abdijkaai. Zaterdag ging het openluchtzwembad terug open, dit jaar onder management van Lago. Na evaluatie zal gezien worden of het haalbaar is om het zwembad open te houden. Met de komst van Lago zijn nu twee openluchtzwembaden toegankelijk in de stad, op Kortrijk Weide en in de Abdijkaai. 

Liesbet Maddens over het openluchtzwembad: “Ons openluchtzwembad is een pareltje, maar we willen precies weten hoeveel dit zwembad de belastingbetaler zal kosten. Daarom vragen we een goede evaluatie van de bezoekerscijfers zodat een weldoordachte beslissing kan gemaakt worden op termijn.” 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is