Kelly Detavernier debatteert op Jong Kortrijk Spreekt

Op 10 mei 2019, over deze onderwerpen: Evenementen, Onderwijs, Stadscoalitie
Kelly Detavernier debatteert met jongeren op Jong Kortrijk Spreekt

Na enkele voorbereidende sessies kwamen jongeren uit zeven Kortrijkse scholen vandaag in de Budafabriek samen. In vijf themagroepen werden enkele concrete stellingen geformuleerd die vanmiddag aan de Kortrijkse schepenen werden voorgesteld.

In de voormiddag gingen de jongeren aan de slag aan thematafels. Rond de onderwerpen diversiteit, evenementen, groen in de stad, mobiliteit en publieke ruimte werden vijf stellingen geformuleerd. In de namiddag volgde een debat onder leiding van moderator Iwein Segers. De leerlingen kwamen hun 25 stellingen voorstellen aan de politici. Voor N-VA was Kelly Detavernier, schepen van onderwijs en evenementen, afgevaardigd. 

Heel wat van de voorstellen hebben een raakpunt met het bestuursakkoord om de Beste Stad van Vlaanderen te worden. Ook Kelly Detavernier kon op bijval rekenen binnen haar bevoegdheden. De jongeren vinden het buddy-project voor Erasmusstudenten een goed idee en zijn zelfs bereid het verder uit te breiden. Ook op vlak van evenementen zien ze potentieel om via een online platform een aanbod op maat te krijgen. Daarnaast werden ook enkele leuke nieuwe voorstellen geformuleerd, zoals het oprichten van een nachtelijke taxidienst voor en door jongeren of het opstarten van een 'ploggin' loopevenement waarbij vuilnis wordt opgeraapt tijdens het joggen.

Kelly: "Ik ben verrast door de burgerzin die deze jongeren vandaag hebben laten zien. Ze hebben ons aan de tand gevoeld met enkele rake stellingen. Het is aan ons, politici, om ook hun mening in de praktijk om te zetten. Deze sessie was meer dan verrijken voor onze stad. Kortrijk, kinderrijk!"

Na het succes van deze eerste editie ziet het er naar uit dat dit pilootproject ook volgend jaar herhaald worden.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is