Kelly Detavernier wakkert modern HR-beleid aan

Op 18 juli 2019, over deze onderwerpen: Modern en nieuw bestuur

Schepen Kelly Detavernier heeft dit jaar al 555 jarige werknemers in de bloemetjes mogen zetten. De schepen, die sinds dit jaar voor personeel bevoegd is, doet dat op een originele manier. Elke jarige werknemer krijgt een kort verjaardagsfilmpje toegestuurd. Een toepasselijke manier die past binnen de stap die stad Kortrijk wil zetten naar een modern en nieuw bestuur.

Kelly Detavernier kreeg in januari de bevoegdheid personeel in haar schepenportefeuille. Daar hoort natuurlijk ook het feliciteren van jarige werknemers bij. Kelly stapte af van papieren kaartjes en kwam met het idee om op ludieke wijze de werknemers in de bloemetjes te zetten.

Kelly Detavernier: "Een klassiek papieren verjaardagskaartje vond ik nogal onpersoonlijk. Een kort filmpje brengt een leuke boodschap en creëert meteen een positieve sfeer. De opnames zijn ook altijd heel leuk en dat straalt er van af in onze filmpjes. We krijgen heel veel positieve reacties!"

Karoline Stock, die op de sportpromotiedienst in de Lange Munte werkt, is de 555ste werknemer die zo'n filmpje kreeg toegestuurd. Ook zij reageert heel positief: "Elk jaar krijgen we van burgemeester en/of de schepen van personeel een verjaardagswens. De wens van dit jaar vond ik origineel en sprak mij meer aan dan de voorbije jaren. Ik heb dan ook voor het eerst een reactie gestuurd om de schepen te bedanken."

Er worden trouwens geregeld nieuwe filmpjes opgenomen. Momenteel krijgen jarige werknemers zomerse beelden toegestuurd waarin Kelly op diverse locaties in stad Kortrijk de werknemers feliciteert. Tijdens de winter zagen jarige werknemers Kelly nog in dikke trui met confetti en slingers gooien.

(stad Kortrijk)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is