Kortrijk erkent European Disability Card

Op 28 februari 2020, over deze onderwerpen: Cultuur, Welzijn

Op initiatief van schepen van cultuur Axel Ronse erkent Kortrijk voortaan ook de European Disability Card. Deze kaart heeft als voordeel om de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding te bevorderen. 

Eén van de bezielers achter de European Disability Card is Pieter Paul Moens, lid van N-VA Lebbeke. De kaart werd in 2017 gelanceerd en was meteen in acht Europese landen geldig. De kaart is een hulpmiddel voor mensen met een beperking om hun handicap te bewijzen en zo de eventuele kortingen te krijgen waar men recht op heeft. 

De kaart kon al een tijdje gebruikt worden op verschillende plaatsen in Kortrijk: de Schouwburg, de stedelijke musea, Kinepolis en LAGO. In het college van 24 februari 2020 werd de kaart ook officieel erkend nadat schepen van cultuur Axel Ronse dit aankaartte.

Axel Ronse: "We pleiten er steeds voor dat rechten automatisch worden toegekend. Mensen met een minder zichtbare beperking stoten soms nog op twijfel. De EU Disability Card helpt hen om meteen aan te tonen dat ze recht hebben op een verminderde toegangsprijs."

In een volgende fase zal stad Kortrijk bekijken in welke stedelijke diensten de kaart nog verder geïmplementeerd kan worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is