Kortrijk Spreekt: 83% van de Kortrijkse handelaars vindt dat Kortrijk erop vooruit gaat

Op 6 december 2017, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen

Van eind september tot half oktober ging de stad op toer bij de Kortrijkse middenstand om hun mening te vragen over de stad. De bevraging gebeurde op twee manieren. Enerzijds ging Kortrijk Spreekt op bezoek bij de handelaars in de handelskerngebieden. Anderzijds werd er een digitale bevraging gelanceerd. In totaal werden 680 (583 op toer, 97 digitaal) van de 1931 Kortrijkse zaken bevraagd. Dat is goed voor 35%, een zeer representatieve bevraging.

Kortrijk winkel- en horecastad

Gevraagd naar een score voor Kortrijk als winkelstad, gaven de handelaars de stad een score van 7 op 10. Een oplijsting van de belangrijkste troeven van Kortrijk als winkelstad gaf aan dat het parkeerbeleid onze grootste troef was. De top vijf werd vervolledigd door het groot winkelaanbod, het groot horeca-aanbod, het waardevol historisch centrum en de beleving met veel evenementen.

Resultaten in een notendop

De Kortrijkse handelaar is in vele gevallen ook eigenaar van zijn pand. Hij is tevreden over de camerabewaking en het parkeerbeleid. Niettegenstaande hij minder vertrouwd lijkt met het Handelsdistrict Kortrijk-centrum, toont hij zich tevreden over de Kortrijk Cadeaubon en de evenementen die georganiseerd worden in de stad.

Stad Kortrijk wordt gepercipieerd als een echte winkelstad waar het grote aanbod aan handelszaken en horeca, het historisch centrum en beleving/evenementen de belangrijkste troeven zijn.

Er zijn er uiteraard werkpunten. Zo suggereren de handelaars in het centrum van Kortrijk een nog strengere aanpak van de commerciële leegstand.

De handelaar geeft Kortrijk als winkelstad een mooie score van 7/10. Dat is onderscheiding.

Voka

De recente, grootschalige enquête van VOKA bevestigt de goede resultaten van Kortrijk Spreekt: Kortrijk is in Vlaanderen één van de drie meest ondernemersvriendelijke centrumsteden, zo blijkt uit een bevraging bij 2.400 ondernemers in 67 steden en gemeenten.

 

Infografiek Kortrijk Spreekt Handel & Horeca

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is