Meeting in Kortrijk

Op 28 februari 2018, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen, Toerisme
Lancering Meeting in Kortrijk

Eind vorig jaar hield schepen Rudolf Scherpereel, bevoegd voor toerisme, Meeting in Kortrijk boven de doopvont. Meeting in Kortrijk is een nagelnieuw platform dat voortaan het MICE-segment (Meetings, Incentives, Conventions, Exhibitions) of zakentoerisme in Kortrijk behartigt en promoot.

(Zaken)toerisme in Kortrijk zit in de lift

Dag- en verblijfstoeristen hebben reeds de weg gevonden naar het toeristisch en recreatief aanbod van Kortrijk. De stad scoort hoog met haar recreatieve, culturele en gastronomische mogelijkheden en haar kwalitatief en divers aanbod van logies en verblijfsmogelijkheden maakt Kortrijk aantrekkelijk voor binnen- en buitenlandse toeristen.

Zuid-West-Vlaanderen is eveneens gekend voor zijn rijke, dynamische verleden en heden. De regio is de bakermat van veel dynamische, dikwijls familiegebonden bedrijven met nationale of internationale uitstraling die zeer actief zijn op diverse domeinen. Meeting in Kortrijk heeft als doel het “zakentoerisme” verder te ontwikkelen, te promoten en te ondersteunen. Kortrijk doet hiervoor een beroep op de know-how van provinciebedrijf Westtoer.

Enkele eerste concrete actiepunten van Meeting in Kortrijk behelzen:

  • Bevraging van de aanbieders van logies, gastronomie, special venues, unieke locaties en teambuilding
  • Een nieuwe website www.meetinginkortrijk.be met als doelgroep meetingplanners, bedrijven en eventbureaus
  • Organisatie van een Fam Trip om de “MICE professionals" naar Kortrijk te brengen en de mogelijkheden te tonen
  • Bedrijven vanuit Meeting in Kortrijk ondersteunen bij bedrijfsbezoeken en/of internationale vergaderingen

Directeur van Meeting in Kortrijk is dhr. Geert Hoorens. De Stad Kortrijk zal voorzien in functionele en promotionele ondersteuning.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is