Minister Weyts investeert € 139.911 in scholen in Kortrijk

Op 11 december 2022, over deze onderwerpen: Onderwijs, Vlaamse regering

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 139.911 in scholen in Kortrijk. Het Guldensporencollege in de Beekstraat en BEMOK te Walle krijgen extra middelen voor investeringen in de infrastructuur. 

 

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Kortrijk ten goede.  

 

“We blijven investeren in de kwaliteit van ons onderwijs. Dus ook in de onderwijsinfrastructuur”, zegt Weyts. “Onze leerlingen en leraren horen in de beste omstandigheden onderwijs te kunnen volgen en geven.” 

 

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 139.911 in scholen in Kortrijk. De Vrije Bassischool voor Buitengewoon Onderwijs – BEMOK, gelegen te Walle, krijgt 74.184 euro. Dat is een verhoging van een eerder toegekende subsidie die gebruikt zal worden voor omgevingswerken en een nieuwbouw. Daarnaast krijgt het Guldensporencollege in de Beekstraat 65.727 euro. Die som kunnen ze gebruiken voor het vervangen van de verlichting van de buitenspeelplaats, inrichten van nieuw sanitair en het plaatsen van ventilatie met warmerecuperatie. 

 

Kelly Detavernier, schepen van onderwijs in Kortrijk, reageert tevreden: “We zijn blij met de aanhoudende stroom van investeringen. Er wordt blijvend ingezet op hoogstaande infrastructuur, wat enkel ten goede kan komen van de kinderen.” 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is