Minister Weyts investeert ruim 200.000 euro in Kortrijkse basisscholen

Op 31 augustus 2021, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 201.637 euro in Kortrijkse scholen. De Vrije Kleuterschool Spes Nostra Heule en de Vrije Basisschool ’t Biekorfje in Aalbeke krijgen zo goed nieuws op de vooravond van het nieuwe schooljaar. Het geld is bestemd voor renovatiewerken. 

Vlaams Minister van Onderwijs Ben Weyts investeert deze legislatuur maar liefst 3 miljard euro in schoolinfrastructuur, een nooit geziene investering die de grootste noden op vlak van infrastructuur in het onderwijs moet ledigen. In de investeringsronde van augustus 2021 is er 20 miljoen euro voorzien. “Niet enkel de boekentassen staan klaar om met goede moed aan het nieuwe schooljaar te starten, er staan ook heel wat bouwprojecten in de steigers om onze leerlingen meer leerruimte te bieden”, aldus de Minister.

Ook twee Kortrijkse scholen krijgen subsidies toegekend. Het gaat om Vrije Kleuterschool Spes Nostra Heule, waar 102.025 euro wordt toegekend voor het vervangen van het buitenschrijnwerk en aanpassingen aan de gasverwarmingsinstallatie. Daarnaast krijgt ook de Vrije Basisschool ’t Biekorfje in Aalbeke een subsidie van 99.612 euro om oude houten ramen met enkele beglazing te kunnen vervangen.

Kelly Detavernier, schepen van onderwijs in Kortrijk, reageert tevreden: “Ik heb er goede hoop in dat we aan de vooravond staan van wat eindelijk weer een normaal schooljaar kan worden. Het is cruciaal dat onze kinderen in goed geëquipeerde hedendaagse gebouwen naar school kunnen gaan. De investeringen van de minister dragen daar zeker toe bij. Ik wens alle leerlingen een fijn en leerrijk schooljaar toe!”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is