N-VA Kortrijk deelt fluorugzakhoezen uit aan scholieren

Op 6 november 2023, over deze onderwerpen: Afdelingswerking, Onderwijs

Met de wintermaanden in aantocht en de dagen die merkbaar korter worden, groeit de bezorgdheid over de zichtbaarheid van onze kinderen in het verkeer. Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: zodra de klok terugdraait, neemt de duisternis sneller toe en wordt het risico op ongevallen groter. N-VA Kortrijk nam vanmorgen het initiatief om deze risico’s actief te verkleinen door een preventieve actie te voeren in Heule.

“Veiligheid boven alles”, benadrukt Kelly Detavernier, schepen van onderwijs voor N-VA Kortrijk. “Als we onze kinderen op een veilige manier naar school willen laten fietsen, moeten we zorgen dat ze goed zichtbaar zijn voor alle weggebruikers.” Met deze gedachte in het achterhoofd deelden verschillende leden van de partij fluorescerende rugzakhoezen uit aan de schoolgaande jeugd.

Het is een eenvoudig gebaar, maar de impact ervan kan niet onderschat worden. De felgekleurde hoezen zorgen ervoor dat kinderen van ver zichtbaar zijn, zelfs op de meest sombere en grijze dagen. “Een fluo-hoes kan letterlijk het verschil maken tussen gezien worden of niet,” voegt Peter Sustronck toe. Het initiatief werd dan ook met open armen ontvangen door zowel ouders als schoolbesturen.

De actie gaat gepaard met een warme oproep aan alle ouders om de veiligheid van hun kinderen te garanderen. N-VA Kortrijk moedigt hen aan om regelmatig de fietsverlichting van hun kinderen te controleren en ervoor te zorgen dat ze naast de rugzakhoezen ook andere fluorescerende kledij dragen. “Een goede fietsverlichting en zichtbare kledij zijn essentieel tijdens de donkere maanden,” zegt Axel Ronse, schepen van cultuur voor N-VA Kortrijk. “We vinden het met N-VA Kortrijk belangrijk hier blijvend aandacht aan te besteden en actie rond te voeren.”

We benadrukken dat dit slechts een onderdeel is van een grotere veiligheidscampagne. N-VA Kortrijk zet zich in voor betere fietspaden, verkeersveiligheidsplannen en educatieve programma's om zowel jongeren als volwassenen te informeren over het belang van verkeersveiligheid. Met het uitdelen van de fluo-rugzakhoezen streeft N-VA Kortrijk naar een veiligere omgeving voor de kinderen en benadrukt de partij het belang van preventieve maatregelen. “Laten we samenwerken aan een veiliger Kortrijk, waar ieder kind veilig naar school kan fietsen. Dit is voor ons topprioriteit”, besluit Giovanny Saelens, secretaris van de afdeling.

Het initiatief van vanmorgen is slechts een begin. N-VA Kortrijk nodigt alle inwoners uit om deel te nemen aan de discussie en actief bij te dragen aan de verkeersveiligheid in de regio. Dat kan onder meer door het spelen van het sjerpspel op www.sjerpspel.be, waar iedereen zijn mening kan geven over Kortrijk en beslissingen kan nemen in enkele moeilijke dilemma's. 

Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze kinderen veilig zijn op de weg, zowel nu als in de toekomst.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is