N-VA Kortrijk lanceert cardioloog en woordvoerder

Op 5 maart 2018
N-VA Kortrijk lanceert cardioloog en woordvoerder

N-VA Kortrijk lanceert kandidaten 9 en 10

Vorige maand lanceerde N-VA Kortrijk de 'Fier. Ferm. Fris.'-campagne. Intussen werden reeds meerdere kandidaten voorgesteld, waaronder de lijsttrekker, de kopvrouw en de lijstduwers en de plaatsen 3 tot en met 8. Tijdens de kaas- en wijnavond in Marke stelde het bestuur een volgend 'sportief duo' voor.

Cardioloog en woordvoerder op plaatsen 9 en 10

PLAATS 9 wordt ingevuld door PHILIPPE DEJAEGHER (61 jaar). Philippe is cardioloog en sinds 1987 werkzaam in Kortrijk, momenteel in AZ Groeninge, en doceert aan VIVES. Hij is lid van de N-VA sinds de oprichting van de partij in 2001 en stond mee aan de wieg van de afdeling in Kortrijk. Philippe is gewezen voorzitter van de Marnixring Kortrijk Broel en mede-organisator van de tweejaarlijkse André Demedtsprijs. In zijn vrije tijd is hij een gepassioneerd sportliefhebber en fervent supporter van KV Kortrijk.

Philippe Dejaegher: "Door mijn beroep kom ik vaak in contact met heel veel mensen. Ik voel dan ook zeer goed aan wat er leeft bij de Kortrijkzanen en ik ken goed hun noden, ambities en verwachtingen. In die zin wil ik me blijven inzetten voor een toegankelijke en kwalitatieve gezondheidszorg en voor de verdere uitbouw van de mantelzorg. Ik wil ervoor zorgen dat onze senioren zo lang mogelijk in hun vertrouwde thuisomgeving kunnen blijven."

"Bovendien heb ik als cardioloog de ambitie om nog meer mensen opleiden in het gebruik van de automatische externe defibrillator (AED) die mensenlevens redt", vervolgt Philippe. "Tevens wil ik de strijd aangaan tegen het fijn stof omdat er een duidelijke relatie is tussen hartziekten en luchtvervuiling. Kortom, als fiere Kortrijkzaan wil ik verder werken aan een gezellige en bruisende stad waar het goed is om te wonen, te werken en te leren maar zeker ook om te ontspannen en sporten in een gezonde omgeving."

PLAATS 10 Kabinetsadviseur en woordvoerder voor de N-VA-schepenen STEVEN LECLUYSE (44 jaar) is informaticus van opleiding. Voor hij het kabinet vervoegde, was hij aan de slag als zelfstandig ICT-consultant. Steven is ook communicatieverantwoordelijke van de Kortrijkse N-VA-afdeling. Hij is bijzonder geïnteresseerd in sport (passief en actief als triatleet), ondernemen, technologie en digitalisering. Steven heeft Markse roots, is gehuwd en fiere vader van twee dochters.

Steven Lecluyse: "De politiek heeft me altijd geïnteresseerd en geïntrigeerd. Achter de schermen dingen in beweging zetten en Kortrijk erop vooruit doen gaan, is fantastisch. We hebben heel wat ferme projecten kunnen realiseren op het vlak van ondernemen, sport, cultuur, onderwijs. Met onze ploeg zullen we deze koers verderzetten, en Europese Sportstad Kortrijk nòg beter maken voor de inwoners, studenten en voor de vele bezoekers en bedrijven die onze stad kent." 

"In 2012 werd ik vanop plaats 10 net niet verkozen. Op 14 oktober 2018 sta ik opnieuw op plaats 10 en zal ik het beste van mezelf geven om verkozen te worden! Ik droom ervan om in Kortrijk véél meer in te zetten op digitalisering en smart cities, en pilootprojecten op te starten die slimme technologie toepassen op het gebied van mobiliteit en leefbaarheid, ondernemen en leren, ontmoeten en ontspannen, enz." aldus Steven.

 

Sfeerbeelden: https://www.facebook.com/pg/nvakortrijk/photos/?tab=album&album_id=18500...

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is