N-VA Kortrijk lanceert ‘Groeninghe Hal’

Op 26 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018
Kortrijk Groeninghehal

N-VA Kortrijk wil de Veemarkt volledig vernieuwen en versterken met een nieuwe, overdekte ‘Groeninghe Hal’. Met dit programmapunt lanceert de N-VA een creatief voorstel om het plein op te waarderen en tezelfdertijd een nieuw en uniek concept naar de stad te brengen dat een impuls geeft aan de handel, horeca en toerisme.

De Hallen in Amsterdam, de Mercat de La Barceloneta in Barcelona of die in Berlijn: ‘foodhalls’ zijn uniek in een stad en brengen er een magisch gezelligheid en drukte.

“Elke stad die naam waardig heeft een ‘foodhall’, groot of klein. Ook de Guldensporenstad verdient een eigen, unieke ‘Groeninghe Hal’. Er is zeker ruimte voor dit concept, letterlijk en figuurlijk. Met de Groeninghe Hal brengen we een unieke, complementaire vorm van ‘reca’ naar Kortrijk. Dit is een voorstel dat Kortrijk op de kaart zal zetten, en het sluit perfect aan bij de hausse in de horeca van de voorbije legislatuur” aldus schepen van economie en lijstduwer Rudolf Scherpereel.

“We bouwen een permanente, eenvoudige, multifunctionele constructie op de Veemarkt, met bescherming tegen weer en wind. De constructie is kleinschalig maar modulair zodat we kunnen groeien. Maar ook met een open en uitnodigend karakter door transparante elementen te gebruiken.”

De hoofdactiviteit in de Groeninghe Hal is eten en drinken, dineren, degusteren, of er gewoon gezellig flaneren en keuvelen. Het is de combinatie van een hallen en horeca die een unieke betoverende sfeer schept. Idealier is de Kortrijkse Groeninghe Hal dagdagelijks open en wordt het een nieuw epicentrum in onze stad, zoals vroeger de hallen op Overleie” aldus Rudolf Scherpereel (lijstduwer).

“In tijden van e-commerce en digitalisering kan dit concept een antwoord bieden en inspelen op beleving, ambachtelijke producten, gastronomie en culinaire authenticiteit met typische streekproducten bijvoorbeeld. Het is ook een sociaal gebeuren waarbij je buiten komt en menselijk contact hebt in een aangename atmosfeer” besluit Rudolf Scherpereel.

 

Lancering Groeninghe Hal

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is