N-VA Kortrijk wil zwembad Mimosa in gevechtssportsite veranderen

Op 28 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018
Toekomstplannen voor Mimosa

Sportschepen An Vandersteene lanceert samen met enkele ‘sportieve #fierfermfris-kandidaten’ een nieuwe sportspeerpunt van N-VA Kortrijk. Het Mimosazwembad komt vrij zodra het nieuwe zwemcomplex op Kortrijk Weide opent. Deze site wil N-VA Kortrijk omturnen in een heuse gevechtssportplek zodat Kortrijk ook in deze belangrijke sporttak op de kaart wordt gezet.

Op het vlak van sportinfrastructuur heeft Kortrijk alles in huis: de sportcampus Lange Munte is het walhalla voor volleybal, basketbal en handbal maar ook voetbal en andere buitensporten worden er verwend dankzij nieuwe kunstgrasvelden en nieuwe buitenkleedkamers.

Niet lang geleden is er beslist om ook in alle deelgemeenten een kunstgrasveld aan te leggen. Kunstgrasvelden zorgen voor een veel grotere beschikbaarheid van de terreinen, ongeacht seizoenen, weersomstandigheden en speelfrequentie. Ook de samenwerking met scholen om elkaars infrastructuur te delen, werd deze legislatuur op gang getrokken.

“Dat Kortrijk heel wat ondersteuning en infrastructuur biedt op het vlak van sport en bewegen is een feit” zegt An Vandersteene. “Een schitterend bewijs hiervoor is dat we de erkenning als Europese Sportstad hebben binnengehaald. Veel andere steden kijken op naar Kortrijk. En alsof dat nog niet genoeg is, openen we volgend jaar een schitterend nieuw zwemcomplex op Kortrijk Weide met een olympisch zwembad en de langste glijbaan van het land.”

De komst van dit fantastische zwemcomplex zal niet enkel inwoners en bezoekers bekoren. Het schept ook opportuniteiten zoals het herbestemmen van het Mimosazwembad. “Dit is een ideale locatie om er een gevechtssportsite van te maken,” vervolgt An. Gevechtssport zit sterk in de lift. We hebben heel veel vraag. Zo hebben we bv. nog geen locatie voor kick-box voor vrouwen. En nogal wat bestaande clubs verdienen betere huisvesting. Nu kunnen we de gebundelde behoeften beantwoorden door het zwembad te transformeren in een gevechtssportsite.”

An Vandersteene lanceerde het voorstel samen met andere ‘sportieve kandidaten’.

Cardioloog Philippe Dejaegher (plaats 9) vindt gezond sporten belangrijk. Hij werkt aan een voorstel rond de aanpak van fijn stof. ”Ook educatie rond het gebruik van de AED kadert binnen gezond sporten en bewegen.”

Sportieveling Steven Lecluyse (plaats 10) wil de plannen om een ‘laagdrempelige Kortrijk Golf’ naar de stad te brengen, leven inblazen. “Er is zeker potentieel én ruimte voor deze bijzondere sport, nu moeten golfers naar Waregem of Ieper uitwijken” aldus Steven.

Birgit Dewulf (plaats 15) wil sportclubs nauwer doen samenwerken zodat er synergieën en efficiëntiewinsten ontstaan. “Samenwerking tussen clubs leidt uiteraard tot win-wins voor de clubs zelf en voor de stad. Zo kunnen zij bepaalde trainingen samen organiseren of materiaal delen.”

Luc Vandorpe (plaats 25) wil sport en bewegen naar de mensen brengen via ‘buurtsporthuizen’. Hij maakt hierbij ook een link met inburgering. “Zo kan iedereen in de directe buurt aan sport doen. En wie weet kan een rondtrekkende talentscout de brug slaan naar bestaande sportaccommodatie of -club wat verderop” zegt Luc.

Kandidaat-burgemeester Axel Ronse: “Ik ben als loper en beginnende triatleet zelf heel sportief. Uiteraard ben ik blij dat we ook op dit vlak zo’n kleppers op onze lijst hebben. Mensen die weten waarover ze praten, ook al omdat ze letterlijk en figuurlijk met hun hoofd, handen en voeten in de materie staan. Dit wordt een ferm programma met frisse ideeën waarop sportief Kortrijk fier zal zijn!”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is