Ruim 2,1 miljoen investeringen in Kortrijkse scholenbouw

Op 8 mei 2020, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert 41,3 miljoen euro in ruim 200 scholenbouwprojecten in Vlaanderen. Daarvan komt maar liefst 2.183.966 euro de richting van Kortrijk uit. Vlaanderen investeert deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra in schoolinfrastructuur. Die investeringsgolf zal dus ook in Kortrijk duidelijk voelbaar zijn.

Scholen uit het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal en vrij onderwijs kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse Overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Daarmee investeert minister Weyts deze legislatuur drie miljard euro in scholenbouw. De focus ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zullen zijn. Maar natuurlijk blijft er ook oog voor de andere noden.  

In Kortrijk gaat het om zes scholen:

  • 1.136.891 euro voor Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs (Bemok) – nieuwbouw en omgevingswerken
  • 665.363 euro voor Vrije Lagere School – Sint-Vincentius – verbouwing aangekochte klooster
  • 160.407 euro voor Rhizo - restauratiewerken
  • 102.025 euro voor Vrije Basisschool – OLV Vlaanderen – inrichten 2 klaslokalen door bestaande muren af te breken en brandveiligheidswerken
  • 87.450 euro voor Don Boscocollege – Vleugel D: inrichten trappenhuis + liftinstallatie
  • 31.830 euro voor Vrije Basisschool St-Theresia – vernieuwen ondergrondse leidingen centrale verwarming en herstellingswerken aan wanden en vloeren

“Terwijl er door iedereen hard gewerkt wordt aan de aanpak van de coronacrisis moet ook het reguliere beleid verder gevoerd worden”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “We ijveren voor excellent onderwijs in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur.”  

Ook schepen van onderwijs, Kelly Detavernier, reageert opgetogen: “Investeren in de kwaliteit van het onderwijs gaat gepaard met het investeren in goeie schoolinfrastructuur. Voor Kortrijk gaat het hier over ruim 2 miljoen euro. Samen met de Vlaamse regering zetten we volop in op ons Kortrijks onderwijs!” 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is