Ruim 4 miljoen euro voor Digisprong-middelen in Kortrijk

Op 4 juni 2021, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams Minister voor Onderwijs Ben Weyts investeert maar liefst 4.221.701 euro in Digisprong-middelen in Kortrijk. “Dit is een ongeziene operatie. Scholen kunnen vanaf nu hun Digisprong voorwaarts nemen”, zegt minister Weyts. Schepen van onderwijs Kelly Detavernier reageert enthousiast: “Een crisis biedt steeds opportuniteiten. We kunnen nu alle scholen meetrekken in het digitale bad. Deze middelen zijn een stevige stimulans voor meer onderwijskwaliteit in Kortrijk!”

Onze scholen hebben een achterstand op het gebied van digitaal onderwijs. Dat werd sinds de uitbraak van de coronacrisis meer dan ooit duidelijk. Vlaanderen grijpt de crisis nu aan om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Er wordt € 385 miljoen uitgetrokken voor een grote Digisprong voorwaarts.

De Vlaamse Overheid keert een schijf van € 230 miljoen extra middelen uit aan scholen. Het gaat om de eerste schijf van de Digisprong-middelen, waarmee scholen gaan investeren in onder meer digitale infrastructuur en ICT-toestellen voor alle leerlingen vanaf het 5de leerjaar.

Voor Kortrijk gaat het over een bedrag van 4.221.701 euro. Kelly Detavernier, schepen van onderwijs in Kortrijk is heel tevreden met deze middelen: “Digitaal onderwijs kan een geweldige aanvulling zijn op het klassieke onderwijs. Zo kan je via digitale weg sterke leerlingen meer uitdaging aanbieden en kwetsbare leerlingen beter ondersteunen”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is