Sinksen staat dit jaar in teken van Johny Turbo

Op 8 oktober 2019, over deze onderwerpen: Evenementen
Rommelmarkt tijdens Sinksen 17

Voor de Kortrijkzaan is Sinksen hét evenement van het jaar. De volgende editie lijkt dan misschien nog ver weg, toch zijn de voorbereidingen al volop aan de gang. Kelly Detavernier, schepen van evenementen, roept organisatoren op om de komende weken een project in te dienen waarmee zij willen verwonderen op SINKSEN20, dat dit jaar in het teken staat van volkszanger Johny Turbo.

SINKSEN beste stadfestival van Vlaanderen

SINKSEN start met een nieuw elan. SINKSEN wordt hét beste stadsfestival van Vlaanderen en toont het creatieve talent van de stad. Het vierdaags spektakel brengt en mengt kleuren en smaken voor iedereen! De hele organisatie is klimaatvriendelijk en voor iedereen toegankelijk en wekt dankzij unieke, actuele en frisse toetsen verwondering op bij bewoners en bezoekers.Daarom durven we niet alleen organisatoren, kunstenaars en enthousiastelingen aan te spreken, maar maken we ook graag de horeca van de stad warm om mee te stappen in het thema van het stadsfestival. Ook zij kunnen de verwondering versterken door de stad mee in te kleden. Plan je als horeca iets op je terras, dan dien je ook je plannen door te geven via het inschrijvingsformulier uiterlijk tegen 21 oktober 2019 (www.sinksen.be).

SINKSEN20 Kortrijk Turbo

Kortrijk Turbo is het thema voor SINKSEN20. Johny Turbo is 20 jaar geleden gestorven. We eren deze Kortrijkse volkszanger. Kan je iets met ‘Vis in de Leie’ of ‘Slekke’? Heb je je eigen interpretatie van ‘Margrietje’, of van waar ‘turbo’ voor kan staan? Verras en verwonder ons met de ludiekste interpretaties!

Kelly Detavernier, schepen van Evenementen: “We willen dat de hele stad met Pinksteren SINKSEN ademt! Zowel Kortrijkzanen als bezoekers willen we onderdompelen in verwondering. Daarom leggen we voor de volgende 6 jaar de lat hoger en laten we organisatoren mee invulling geven aan het thema. Zo kunnen we samen met de verschillende partners het ambitieniveau verhogen!”

Wil je een plein invulling geven in 2020, of meteen een engagement aangaan voor 3 jaar? Wil je het thema dit jaar opfleuren met je band of street-act? Denk je aan een ludieke terrasuitbating bij je zaak? Enkel ingeschreven acties kunnen plaatsvinden op het openbaar domein. Geef jouw voorstel uiterlijk tegen 21 oktober door via het inschrijvingsformulier op www.sinksen.be.

(Persbericht: Stad Kortrijk)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is