Sinksen verleidt 230.000 bezoekers

Op 26 juni 2017, over deze onderwerpen: Evenementen
Sinksen 17 Eventrapport Orange

Om de bezoekersaantallen van Sinksen 17 zo objectief mogelijk weer te geven vroeg de Stad Kortrijk een eventrapport op bij Orange Belgium op basis van gsm-signalen.

Uit dit rapport blijkt dat tijdens de openingsuren van het  4-daagse evenement in totaal maar liefst 228.718 bezoekers werden geteld. Zondag was de drukste dag met meer dan 69.000 bezoekers. 72.940 bezoekers (of 33,6% van het totaal aantal Belgische bezoekers) waren lokale bezoekers uit Kortrijk (incl. Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kooigem, Marke en Rollegem) zelf. Op vrijdag waren er in verhouding tot het totaal aantal Belgische bezoekers het meeste aantal lokale bezoekers aanwezig. Bijna 5% komt uit het buitenland, vooral Frankrijk.

Kelly Detavernier: “Uit onze eerste evaluatie bleek al dat Sinksen 17 een schitterende editie was, en deze cijfers bevestigen het succes. Bijna 230.000 bezoekers waarvan bijna 70.000 op zondag, dat zijn cijfers om u tegen te zeggen. Weet bovendien dat deze cijfers geen rekening houden met de talrijke kinderen die op Sinksen afkomen, onder meer voor de rommelmarkt... Het rapport toont duidelijk aan dat Sinksen een regionale uitstraling heeft.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is