Sinksenfeesten waren een ongezien succes

Op 7 juni 2017, over deze onderwerpen: Evenementen
Rommelmarkt tijdens Sinksen 17

Sinksen 17 was het voorbije weekend een topeditie zonder weerga! Prima weer, een gezellig drukke sfeer en héél veel volk maakten van Sinksen dit jaar één van de beste edities ooit.

Het verlengde Pinksterweekend stond dit jaar in het teken van ‘Kortrijk Werft’. Rode draad doorheen de talrijke evenementen was de rommelmarkt, één van de grootste in Vlaanderen. Ook Kortrijk Loopt was opnieuw van de partij, met meer dan 3.000 lopers die zich waagden aan een 5 of 10 km loop van de Lange Munte richting Grote Markt, pal in het centrum. En uiteraard waren er de vele festivals, optredens en tarlijke andere creatieve initiatieven. Nog nooit was de participatie van externe organisatoren en lokale horeca, ondernemers, enz. zo groot als tijdens deze jongste editie.

Kelly Detavernier, voorzitter van Feest in Kortrijk: "Het ongeziene succes van de Sinksenfeesten hebben we te danken aan de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers, bij FIK en bij de vele externe organisatoren. Uiteraard dank ik ook de eigen stadsdiensten die hun beste beentje hebben voorgezet. In alle bescheidenheid meen ik uit de vele reacties te mogen concluderen dat de vernieuwing die we hebben gebracht, inderdaad haar vruchten afwerpt. Als de weergoden ons gunstig gezind zijn, doen we er volgend jaar nog een schep bovenop!"

Dankzij de Kortrijkse N-VA-schepenen is er ook na Sinksen opnieuw heel wat te beleven in de bruisende stad die Kortrijk geworden is. Met de beleidsbevoegdheid ‘evenementen’ en het co-voorzitterschap van Feest in Kortrijk zorgen schepen Detavernier en haar collega’s Rudolf (economie) en An (sport en cultuur) samen voor een rijke en gevarieerde Zomer in Kortrijk. Klassiekers en sterkhouders zoals de gratis zomerconcerten en de zomermarktjes zijn uiteraard opnieuw van de partij. En natuurlijk is onze Guldensporenstad opnieuw het hoofdpodium van de Vlaamse Feestdag, dé feestdag bij uitstek voor elke Vlaming jong en oud.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is