Smikkel verwelkomt gezinnen in Kortrijkse horeca

Op 11 september 2018, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen, Toerisme
Groepsfoto gezinsvriendelijke horeca

Eind juni liet schepen Scherpereel een aantal horecazaken de handen in elkaar slaan om de Kortrijkse horeca een meer familievriendelijk imago aan te meten. Tijdens de zomervakantie konden kinderen via een actie de naam van een mascotte bepalen. Een aantal Kortrijkse eetgelegenheden bundelen zo de krachten om zich samen nog sterker als familievriendelijk te profileren. Hiervoor hebben zij een werkgroep opgesteld. De Stad Kortrijk neemt binnen het traject een ondersteunende rol op i.s.m. Horeca Vlaanderen.

Sinds de lancering zijn er gestaag deelnemende horecazaken bijgekomen. De stand staat nu op 18. Zij ondertekenden een engagementsverklaring. Om families te betrekken bij de naamkeuze van de mascotte werd een kleurplaat met poll opgesteld. Ondertussen is de naam bekend. De families kozen voor de naam ‘Smikkel’. Smikkelen is een synoniem voor smullen of met smaak eten.

Vanaf nu is deze mascotte alom aanwezig in de deelnemende horecazaken. Smikkel is er om de families te verwelkomen en duidelijk te maken wat er allemaal in de zaak aanwezig is om het bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Zo vind je hem op de menukaart bij de kindergerechten, maar ook bij de extra’s in de toiletruimtes, op de eetstoel, spelletjes, strips, enz. Wie een slabbetje is vergeten voor zijn spruit, kan een Smikkelslabbetje vragen om te gebruiken. De tafel wordt opgefleurd met een Smikkelbordonderlegger en de zoetekauwen krijgen bij de lancering een lekkere Smikkellolly. Tijdens een bezoek aan een van de deelnemende zaken kan groot of klein, alleen of samen, zich verdiepen in de leuke ‘Smikkel- doebladen’ die de uitbaters zelf voorzien en onder elkaar uitwisselen.

Rudolf Scherpereel, schepen van Ondernemen: “Dit is een schitterend initiatief voor onze horeca. Kind- of familievriendelijkheid is belangrijk voor vele gezinnen. Dit project zullen zij zeker smaken. We geven bovendien een welgekomen impuls aan onze dierbare horeca, een sector die elke steun kan gebruiken en verdient.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is