Studenten kunnen blokken bij KV Kortrijk en andere unieke locaties

Op 5 juni 2019, over deze onderwerpen: Onderwijs

Studenten blokken steeds liever in gezelschap. Kortrijk Studentenstad faciliteert dit graag en gaat telkens op zoek naar unieke locaties. Kelly Detavernier, schepen van onderwijs, bracht een bezoek aan het stadion van KV Kortrijk, waar studenten er in de loges kunnen studeren met uitzicht op het hoofdterrein.

Steeds meer jongeren kiezen ervoor om de leerstof in groep te verwerken in plaats van eenzaam achter hun eigen bureau. De hogescholen en universiteiten voorzien steeds eigen locaties, maar die volstaan al lang niet meer om aan de vraag te voldoen. Kortrijk Studentenstad, een samenwerkingsverband tussen Stad Kortrijk en de onderwijspartners, gaat elke blokperiode op zoek naar locaties in de stad waar studenten kunnen samenkomen om er rustig te studeren.

Kelly Detavernier, schepen van Onderwijs: "We proberen elk jaar een divers aanbod aan bloklocaties samen te stellen. We zijn blij dat ook steeds meer privé-initiatieven zich aanbieden om onze jongeren een studieplek aan te bieden. Zo functioneert de stad steeds meer als kennishub en leren de studenten onze stad beter kennen."

Naast de voorzieningen op de campussen kunnen studenten dit jaar terecht in onder meer cafés zoals The Lab, Pand.A, De Dingen en Barcyclette, maar ook op andere unieke locaties. Zo kun je voor de derde examenperiode op rij blokken in het stadion van KV Kortrijk. De club stelt er de loges ter beschikking voor de studenten. Er zijn tien loges waarin telkens 2 à 3 studenten kunnen plaatsnemen. Onze schepen bracht een bezoek aan de club en stak hen een hart onder de riem voor de examenperiode. De studenten gaven aan dat ze er liever studeren dan thuis, omdat ze er minder snel afgeleid zijn en het er rustig studeren is. Dat het niet zo grootschalig is zoals een campusbibliotheek vinden ze een voordeel, omdat je daar muisstil moet zijn om niet de hele zaal te doen omkijken. In de loges kun je ook rustig eens overleggen zonder elkaar te storen.

Een overzicht van alle locaties kan je terugvinden op de site van Kortrijk Studentenstad: http://www.kortrijkstudentenstad.be/aanbod/bloklocaties/

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is