Vlaamse subsidie voor Guldensporencollege campus Engineering

Op 1 oktober 2020, over deze onderwerpen: Onderwijs, Vlaamse regering

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert via het Agentschap voor infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 87.450 euro in het Guldensporencollege campus Engineering in de Beekstraat te Kortrijk. In totaal voorziet de minister 10,7 miljoen euro voor 102 scholenbouwprojecten in Vlaanderen.

Minister van onderwijs Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor bouw- of verbouwingswerken aan schoolinfrastructuur. In totaal investeert minister Weyts 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. In september werd er 10,7 miljoen euro verdeeld over 102 projecten, waarvan ook 3 miljoen euro voor 21 projecten in West-Vlaanderen. 

Zo komt er ook Vlaamse steun naar Kortrijk. In het Guldensporencollege campus Engineering zijn werken gepland om een nieuwe aansluiting te maken op het openbare waterleidingnet en alle bijhorende sanitaire hoofdwaterleidingen naar de diverse gebouwen op de site. Op iedere hoofdleiding zal er een digitale waterteller komen. Het dossier omvat ook het aanleggen van een hoofdbrandleiding naar diverse gebouwen. De oude verwarmingsinstallaties van de werkplaats bouw worden vervangen door drie nieuwe, gasgestookte condenserende luchtverhitters met destratificatieventilatoren. Voor dit dossier werd een subsidie van 87.450 euro toegekend. 

Ben Weyts, minister van onderwijs: “Het schooljaar is intussen enkele weken ver. De klaslokalen krijgen elke dag weer leergierige leerlingen en ambitieuze leerkrachten over de vloer. Het is belangrijk dat zij in een veilige en comfortabele schoolinfrastructuur les kunnen krijgen en geven. Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken.”

Kelly Detavernier, schepen van onderwijs: “Onze kinderen en leerkrachten zijn heel blij dat ze na enkele atypische maanden eindelijk terug fysiek naar school kunnen. Met Stad Kortrijk houden we de vinger aan de pols bij alle Kortrijkse scholen. We zijn blij dat de minister stevige investeringen blijft doorvoeren in schoolinfrastructuur. Dat komt de kwaliteit van ons onderwijs zeker ten goede.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is